Börtönt kér az ügyészség a békési férfire.


Jármű önkényes elvételnek bűntette miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség egy 20 éves többszörösen büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő békési férfi ellen, aki munkáltatója tehergépkocsiját lovasította meg.

A férfi a cselekménye elkövetésekor egy gazdasági társaság alkalmazásában állt, így tudomással bírt arról, hogy a sértett kft. tulajdonát képező kistehergépkocsit Békésen, a cég telephelye előtt szokták leparkolni és annak indító kulcsát a fenti címen található ingatlan egyik lezáratlan szobájában az asztalon tárolják. A férfi 2020. szeptember 07-én a fenti telephely előtt elhaladva 21 óra körüli időben elhatározta, hogy jogtalan használat céljából eltulajdonítja a tehergépjárművet, ennek érdekében a telephely kapujának belső oldalára elhelyezett kulcsot leakasztva bement a telephelyre, a záratlan helyiségből magához vette a gépjármű indító kulcsát, majd a helyszínen tartózkodó barátját utasként a gépjárműbe beültetve, a gépjárművet beindította és azzal Békés belterületén céltalanul közlekedett. Közlekedése közben többször padkára hajtott, illetve árokba hajtott, melynek következtében különböző karosszéria elemek törtek le a járműről, illetve az első rendszám letörött. A férfi a gépjárművet a jogosult tudta és hozzájárulása nélkül mintegy fél óráig használta jogosulatlanul, majd azzal visszament a sértett telephelye elé, ahol a járművet leparkolta a szokott helyen, az indító kulcsot visszatette a helyére, majd bezárta a telephelyet és a bejárati kulcsot is a helyére tette.

 

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, kötelezze őt a nyomozás során felmerült, 80.000.-Ft-ot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére, valamint rendelje el a vele szemben korábban, jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmények miatt más ügyben kiszabott 1 év 6 hónap időtartamú felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!