Bemutatkoznak az egyházközségi refis ösztöndíjasok (10. rész)


Sorozatunk mai részében Madarasi Bence 10. B osztályos tanuló mutatkozik be, aki sportol és a kertészet sem áll tőle távol.

Madarasi Bence a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium 10.B osztályos tanulója. Tanulmányait a Rákóczi utcai alsó tagozaton kezdte 2011-ben. Azóta folyamatosan az iskola tanulója. Az általános iskolai tanulmányait minden évben kitűnő vagy jeles osztályzattal zárta. 2017-től a gimnáziumban tanul, a 6 plusz 6 osztályos tagozaton, ahol megmaradt a jeles tanulmányi eredménye. A tanulás mellett, 8 évig a BSZSK kosárlabda csapat tagja volt, végig járta az összes korosztályt, edzői szerint a csapat egyik erősségeként.

A diákolimpiákon és a református iskolák országos döntőjén minden évben részt vett, ahol mindig szép sikereket értek el az iskola csapatával. A diákolimpiákon legtöbbször a megyei döntőt megnyerve, az országos elődöntőig jutottak. A Békési SZSK U-18-as csapatával, 2019 tavaszán regionális döntőt nyertek, amely az egyesület számára hatalmas eredménynek számított. Országos döntőbe jutottak, ahol nagynevű kosárlabda akadémiák csapataival mérkőztek meg, és 4. helyen végeztek. Átmeneti egészségügyi problémák miatt kényszerült abbahagyni a kosárlabdázást, 2020 tavaszán, de a sport azonban továbbra is fontos szerepet játszik az életében, ennek elengedhetetlen része. Sikerült új sportágat választania, és a békési kettlebel csapat tagja lettem. Madarasi Bence a civil életben is aktív:

„A Békési Tündérkert Mozgalom alakulásakor, Hégely Laci bácsi keresett fel, azzal a kéréssel, hogy legyek a Tündérkert Mozgalom ifjúsági tagozatának elsőszámú kiskertésze. Laci bácsi segítségével, sok értékes, őshonos gyümölcsfát sikerült megmentenünk az utókornak, amire nagyon büszkék vagyunk. Ezek közül a fák közül, jó pár megtalálható a tündérkertben, és a saját otthonom kertjében is, aminek a gyümölcsét már meg is kóstolhattuk.” A tervei között szerepel, hogy ebben a tanévben megszerezze az angol középfokú nyelvvizsgát, illetve 11. osztályban angol középfokú érettségi vizsgát szeretne tenni. Érettségi után, egyetemen szeretné folytatni a tanulmányaimat.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


madarasi bence