Közös szolgálat


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Békés
Békés megyében 1998 óta működik a ” Tanyaprogram ” a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében, melynek célja a külterületeken élők biztonságának erősítése. A téli időszakban, különösen most a pandémiás helyzetre való tekintettel nagyon fontos a külterületen élőkre való odafigyelés.

2020. december 15.-én a Békési Rendőrkapitányság tanyaprogramban résztvevő rendőre és a Békési Polgárőrség KHSZ. polgárőre rövid eligazítás után megkezdte a közös szolgálatot. Békés és környékén élő idősek látogatása volt a cél.

A járőr tagjai érdeklődtek a meglátogatott idős személyek egészségi állapota felől, megkérdezték, hogy miben tudnak segíteni. Amit lehetett a helyszínen megoldottak.

A meglátogatott személyek nagyon örültek a látogatásnak. Láthatóan örömmel fogadták a járőr tagjait. Őszintén, nyíltan beszéltek a mindennapi gondjaikról, szinte családtagként tekintettek a szolgálatban résztvevő rendőrre és polgárőrre.

Az időskorúak felmerült kéréseit, észrevételeit, a rendőrkapitányságon összegzik, és megteszik a szükséges intézkedéseket.

Gyarmati Sándor a Békési Polgárőrség KHSZ és egyben a Békés Megyei Polgárőrök Szövetség elnöke elmondta:

-  A polgárőrség és a rendőrség kapcsolata kitűnő úgy megyei szinten, mint Békés város viszonylatában. A pandémia idején is megmaradt, sőt tovább erősödött ez a jó kapcsolat. Most is közös járőrszolgálatban járnak polgárőreink a bűnmegelőzés és a közbiztonság javítása érdekében.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!