Békési győzelem Lajosmizsén


A 9. fordulóból elmaradt mérkőzését pótolta szombaton Lajosmizsén a Békési FKC NB I B-s férfi kézilabdacsapata, amely ezzel az ötödik őszi bajnokiját tudta megvívni. Papp Bálint alakulata egy rendkívül kellemetlen stílusú házigazdát tudott felülmúlni végig szoros csatában, ezzel a 6. helyre lépett fel a Keleti csoport tabelláján.

Mizse KC–Optimum Solar-Békési FKC 25–26 (12–15)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Lajosmizse, zárt kapuk mögött. Vezette: Réti Tamás Csaba, Szedmák Márton.
Békés: PAJKÓ 1 – OSGYÁN 5, HASZILLÓ 6 (2), VARSANDÁN 2, Székely 1, Szász 3, Fedor 1. Csere: Pankotai (kapus), DR. CZINA, Bátky, Mezei, CSUZI 5, Dénes, Árpási 2.  
A Lajosmizse legjobb góldobói: Vancsics 5 (3), Benke 4, Kiss A. 4 (3), Horváth 4.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc + Székely kizárva. Hétméteresek: 7/6, ill. 3/2.

A vendégek jól kezdték a meccset, pillanatok alatt 3 gólos előnyre tettek szert. Egy-két találattal a folytatásban is a békésiek jártak előrébb, de a 24. percben egy hármas szériával fordult a kocka (11–10). A játékrész hajrájában hatékonyabbá vált a vendégek támadójátéka, és megnyugtató előnnyel térhettek pihenőre.
A második félidőt nagy lendülettel kezdő lajosmizseiek gyorsan ledolgozták a hátrányukat, de a vezetést nem sikerült átvenniük. Hatalmas küzdelem folyt a pályán, rendre a békésieknél volt a minimális előny. Feszült légkörben értek a csapatok a meccs finiséhez, a békésieknek azonban sikerült megőrizniük a számukra kedvező eredményt. Összességében egy rendkívül kiélezett mérkőzésen gyűjtötte be a két pontot a megyei alakulat.

– Hatalmas küzdelemben, megérdemelten szereztünk fontos pontokat, amihez gratulálok a fiúknak! A csapat nevében kellemes ünnepeket kívánok minden sportbarátnak! - nyilatkozta Papp Bálint, edző.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!