2,4 milliárd forintos fejlesztés érkezik a békési fürdőbe!


További medencék, csúszdapark, energetikai fejlesztés, 4 csillagos szálláshely épül Békésen.

A kormánydöntésről Dankó Béla, Békés és térsége országgyűlési képviselője, Kálmán Tibor polgármester és

Könnyid László, a Magyar Turizmus Ügynökség vezérigazgató-helyettese számolt be a sajtó képviselőinek.

 

Dankó Béla elmondta, ez a támogatás segít kihasználni Békés turisztikai értékeit. Ennek kiemelt pontja lesz a békési termálfürdő fejlesztése, de jó hatással lesz a békési szálláshelyek bővülésére is.

 

Kálmán Tibor – elindultak az előkészületek, a szerződést a tervezésre már megkötötték. A fürdő fejlesztése mellett energetikai, kültéri fejlesztések lesznek, az eddig használaton kívüli kültéri medence átépítésre kerül és megújul, szauna és csúszdapark is épül a tervek szerint. Mindezek mellett a környék infrastruktúrája is felkészül a kibővített fürdő kiszolgálására.

 

A beruházás szálláshelyfejlesztést is tartalmaz, meglévő termálvíz hatékonyabb felhasználására is törekszenek. Komoly turisztikai vonzerővé válhat a fürdő, 2021.decemberéig a tervezéssel, a kivitelezők versenyeztetésével és kiválasztásával kell végezniük.

 

A tervek szerint a beruházás részeként 4 csillagos szálláshely épülhet Dánfokon. 2022-ben zajlanak majd az építkezések.

 

Könnyid László hangsúlyozta, örömmel csatlakoznak olyan beruházáshoz, amely az egészségturizmus fejlesztését segíti. A hazai fürdők a turizmus motorjai, a járványhelyzet utáni időkre már most kell tervezni.

Az egész térség fejlesztését hozza magával. Illeszkedik a Csaba-Gyula egészségturizmus hálózatához. A szándékok szerint növelni lehet majd a tartózkodási időt, a vendégéjszakák számát Békésen is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


fürdő fejlesztés