Adventi készülődés a Reményhírben


A Reményhír Intézmény tanulóinak mindennapjai december elejétől az advent jegyében teltek. Ugyan a Mikulással csak az udvaron találkozhattak, de minden gyerek nagyon örült így is a Családsegítő Szolgálat által adományozott csokinak. Köszönjük!

A Mikulás a gyerekek által megszemélyesítve mégis megjelent az iskolában: a 8.a osztály tanulói meglepték a kisebbeket, ugyanígy tettek a negyedikesek is. Önállóan állítottak össze egy zenés-hangszeres-verses műsort, amit az elsősöknek adtak elő. Ajándékot is készítettek nekik: egyénre szabott kifestőt.
Az adventi időszak alkalmas volt a lelki készülődésre, a közösségépítésre, az ünnepvárásra, alkotásra, de még arra is, hogy a tanítási órákat színesítse: pl. mennyivel érdekesebb a matematika, ha a rénszarvasokat kell megszámolni! A tanítók játékos feladatokkal tették még érdekesebbé a délelőttöket.

Minden tanulónknak, pedagógusnak kívánunk áldott karácsonyi ünnepeket és nagyon boldog új esztendőt!


A Manó-híradó jelenti a 3.a osztályból

A 3.a osztály Manócskája riportot készített társaival: ki hogyan készülődik a karácsonyra, mit vár az ünneptől, milyen ajándékot szeretne, és még az ünnepi menüről is szó esett.

Tételek: 1 - 20 / 22 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!