Kálmán Tibor polgármester újévi köszöntője.


Tisztelt Békésiek, Hölgyeim és Uraim!

A karácsonyest ünnepélyes fénye, a szűkebb körben ünneplő családi, baráti közösségeket is még szorosabbá, talán kézzelfoghatóbbá is tette az elmúlt időszakban. A hit, a szeretet, és a remény gyűrűjében töltött ünnepi időszak után immár véget ért maga az óesztendő is. A búcsúzó év tanulságai, sikerei mellett egyre inkább körvonalazódnak a jövő tervei, álmai, kihívásai is a jelenné vált újesztendő derengésében.

Visszapillantva a mögöttünk álló esztendőre sikereink, eredményeink mellet tanulságok, új megtapasztalások is tekintenek reánk. Az esetleges kudarcok pedig máris új kihívásként, a jövő feladataiként maradhatnak életünk részei, melyek arra sarkallnak, hogy álmaink, vágyaink valóra váltása mellett csorbáinkat is kiköszörüljük. Múlt és jövő, siker és kudarc, stagnálás, vagy haladás… Feladatunk maradt és lesz bőven az előttünk álló esztendőben.

Minden fordulópont magában hordozza az idő múlásában rejlő kettősséget, ám hiszem, hogy az élet rendje szerint mégis mindig a jövendő győz. A jövendő győz, hiszen a hozzá vezető szálakat mi magunk tartjuk kézben, a jövendő győz, hiszen más irány, más lehetőség nincsen. Vessünk hát egy utolsó pillantást mindarra, amit 2020 jelentett, s vigyünk magunkkal mindent, ami kedves, hasznos és szép volt ebben az esztendőben. Az elköszönő év történelmi leckét, az előttünk álló pedig történelmi kihívást rejtett és rejt számunkra. Hiszem, hogy ahogy helyt tudtunk állni eddig, közösen, fegyelmezetten csatasorba állva, a jövő felé is bizalommal indulhatunk tovább.

Őrizzük meg mindazt, ami értéket jelent számunkra 2020-ból, Ám ne csak sikereinkkel és tanulságainkkal tegyünk így, hiszen mindazt, amit a hamarosan elköszönő óesztendő jelent, nem egyedül éltük meg. Családtagok, barátok, munkatársak voltak társaink életünk ezen szakaszában, emberek, akikkel együtt megélhettük összetartozásunkat, kötődésünket akár ehhez a tájhoz, akár egy gondolathoz, eszmei irányzathoz. Mindannyian, mint egyén, egy- vagy akár több közösség részei is vagyunk egyúttal. Közösségé, melynek tagjait számtalan látható és láthatatlan kapocs fonja egybe, közös célok, tervek, álmok.

Induljunk hát ezen jövőbeni kihívások felé is együtt, közösen az újesztendő optimizmusával és vidámságával! Kívánom, hogy az új naptár tiszta lapjain ma még tervekként, álmokként megjelenő gondolatok mindannyiunk számára váljanak kézzelfogható valósággá, eredménnyé. Ilyen eredményekben, sikerekben gazdag boldog újévet kívánok mindnyájuknak!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


újév köszöntő