Újabb nyertes pályázat a Hepp-Iskolában!


A mikrocsipek fejlesztésével foglalkozó ARM Hungary Kft. és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karának támogatásával meghirdetett „micro:bit botorkálás” című pályázatra nevezett be iskolánk.

Országos szinten 15 iskola nyert. Örömmel értesültünk róla, hogy a mi iskolánk is a nyertesek között van.

 

A pályázat keretében két teljes micro:bit készletet fog kapni iskolánk (összesen 20 micro:bit; hozzá elemtartó a szükséges elemekkel és USB kábelekkel). Terveink szerint az 5. évfolyamon a Digitális kultúra tantárgy keretében, valamint 4., 6., 7. és 8. évfolyamokon Informatika órán fogjuk használni őket. 2021. január közepétől a tanév végéig mintegy 460 diák ismerkedhet meg a micro:bit programozással. Tanórán kívüli tevékenységek során is szeretnénk felhasználni a készleteket tehetséggondozó szakkörökben alsó- és felső tagozaton egyaránt. Továbbá a Digitális Témahéten (2021. március 22. és 26. között) „Micro:bit programozás kreatívan” címmel verseny rendezése a célunk. Itt a versenyre benevező diákok megmutathatják tehetségüket a programírás és különféle eszközök (robotok) építése terén.


Az informatikát tanító és a tehetségfejlesztéssel foglalkozó kollégák nagyon örülnek ennek a kiváló lehetőségnek, amellyel iskolánk gazdagszik. A gyerekek is profitálnak belőle, új ismeretekkel gyarapszik a tudásuk. Szemünk előtt mindig a tanítványaink sokoldalú fejlesztése áll. Az informatikai tudás napjainkban már alapműveltségnek számít.

A cikk írója:

Kovácsné Sas Éva,
a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola pedagógusa,
pályázati kapcsolattartó


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!