Ismét kerékpárosbarát település lett Békés


Idén immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat.

A pályázat célja volt, hogy az önkormányzatok és munkahelyek 2019-ben alkalmazott példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit díjazza, mindazonáltal a pozitív kerékpárosbarát példákat, megoldásokat felkutassa és tapasztalataikat feldolgozza, illetve mintaként átadja, továbbá, hogy a rendszerszerű fejlesztéseket jutalmazza.

 

A pályázat elbírálása során olyan szempontokat vettek figyelembe, mint a kerékpáros stratégiák, a kerékpáros infrastruktúra és szolgáltatások minősége, karbantartása, a szemléletformálás, a kerékpározás népszerűsítése, promóciója, valamint a kerékpárhasználat terén elért eredmények.

 

Összesen 67 munkahely és 46 település nyújtotta be pályázatát a „Kerékpárosbarát” címre. Az elért eredményeknek megfelelően, Békés Város Önkormányzata Haladó Kerékpárosbarát Település címmel lett gazdagabb, mely erkölcsi elismerést egy évig jogosult viselni.

 

Békésen komoly hagyományai vannak a kerékpáros közlekedésnek, kiterjedt kerékpárút hálózat köti össze a legtöbb városrészt.

 

Kálmán Tibor közösségi oldalán elmondta, reméli, hogy a jövőben Békésen is bővülhet a kerékpáros úthálózat és ezzel párhuzamosan a szomszédos települések mindegyike elérhető lehet kerékpárúton is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!