Négygyermekes családnak segített a KÉSZ


A Békés megyéhez Geszten és Békéscsabán keresztül kapcsolódó Szászi családot kereste fel tegnap Juhos Józsefné, a békési KÉSZ elnöke, Sándor-Kerestély Ferenc titkár és Takács Judit KÉSZ tag, akik százezer forintot adtak át. Dr. Pálmai Tamás, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének nevében elmondta, hogy Sándor-Kerestély tanár úr - akinek az édesanya tanítványa volt - hívta fel a tagság figyelmét arra, hogy a négygyermekes családnak december végén porig égett a nemrég szépen felújított Szeged környéki tanyasi háza és mindenük odalett.

Takács Judit - aki régi barátságban van az ugyancsak geszti kötődésű nagymamával - volt a közvetítő a szükségletek felmérésében, így a civil szervezet megtudta, hogy ruha, játék, ennivaló egyelőre van, de pénznek híjával vannak, ezért úgy döntöttek, hogy anyagilag támogatják őket. A tagság kollektív döntése szerint azonnal 100 ezer forintot adtak át az anyukának.

Azt is vállalták, hogy amint stabilizálódik a család lakhatása, segítenek otthonukat új, vagy jó karban lévő használt eszközökkel, bútorokkal ellátni. Azt is elmondták, hogy ha valaki anyagilag szeretné támogatni a családot, akkor a tanár urat vagy Takács Juditot kereshetik Békésen, és, ha majd egyéb ingóság is esedékes, akkor azt jelzik majde fórumon is.

Fotó: Imre György


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!