Sütőolajért pénzt kapnak a békési óvodák.


Használt sütőolajjal segíthetik a szülők ezentúl a város óvodáit, miközben környezetünkért is aktívan tehetünk.

 

Az új, ingyenes szelektív sütőolaj gyűjtési forma bevezetésével Békés csatornahálózata és szennyvíztisztítója is mentesülhet a terhelés alól – Erről Kálmán Tibor polgármester számolt be közösségi oldalán.

 

A rendszer már több megyeszékhelyen, számos nagyobb városban és kisebb településen került kiépítésre, jelenleg több száz magyarországi településen folyik a hálózat felállítása, gyűjtőpontok kijelölése, melyek közül Békésen 6 került kialakításra a város óvodáiban.

 

A gyűjtést lebonyolító cég minden összegyűjtött kilogramm használt sütőolaj begyűjtése után az önkormányzat által meghatározott szervezetnek (általában a gyűjtőponti intézménynek) 25 forint/kg visszatérítést is nyújt. Békés városában a környezettudatos óvodák alapítványának folyik be az összeg.

 

A gyűjtőpontokon kizárólag az óvodát igénybe vevő gyermek szülei helyezhetik majd el a hulladékot, érdemes tehát a tágabb családnak egy helyre összegyűjtenie és átadnia az óvodás szülőknek a feleslegessé vált használt sütőolajat, zárt edénybe helyezve.

 

Városunk életének és egyúttal választási programunknak is kiemelt eleme a környezettudatosság. A most megnyíló lehetőség egy olyan hiányterületet fed le, mely által segíthetünk a családoknak ezen veszélyes hulladék biztonságos elhelyezésében, támogathatjuk óvodáinkat s rajtuk keresztül gyermekeinket és nem utolsósorban tehermentesíthetjük a szennyvízhálózatot.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!