Február 1-ig biztos marad a digitális oktatás a gimikben


A kormány múlt heti döntése alapján február 1-ig biztosan digitálisan tanulnak a középiskolások. A református gimnázium 7-8. osztályos hatévfolyamos középiskolásait ez nem érinti, de a 9-12. évfolyamosok még pár hétre a számítógép elé kényszerülnek. Van, aki szerint nyugisabb otthon, a diákok jelentős része viszont már jönne vissza az iskolapadba.

Almási-Nagy Kinga a 11. A tanulója. Neki nincs ellenére a digitális oktatás. Jó tanuló, de az otthon ülést nem láblógatásra használja, hanem keményen tanul. Így fogalmazott: „A digitális oktatás egy kihívás mindenki számára. Nagy csapat munka szükséges hozzá. Minden segítséget megkapunk ehhez. Az utóbbi évben Mindenki megtanult egy pár új dolgot. Összességében azt gondolom, hogy ugyanannyit tanulok mintha iskolába járnék viszont sokkal kényelmesebb és stresszmentsebb itthon. Sokkal jobb hogy több projektmunkát csinálunk és kevesebb dolgozatot írunk.”

Az érettségizők között is vannak olyanok, akiknek jobb otthon, de mások már visszavágynak az iskolapadba. Szász Fanni (12.B) érettségire készül: „Mint végzős nem örülök a digitális oktatásnak, sokkal nehezebb így készülni a vészesen közeledő érettségire. Nem tudunk személyesen találkozni a tanárjainkkal, és átnézni egy-egy tananyagrészt, ami nem megy. Szerintem sok végzős számára az is szomorú, hogy nem tudjuk lesz-e gombavatónk, és azt sem, hogy mikor mehetünk vissza és tanulhatunk úgy, mint eddig. Viszont, azt gondolom a tanárjaink a digitális oktatással is megpróbálnak mindent átadni, szerintem rengeteget fejlődtek azért, hogy nekünk minél több módon tudjanak elmagyarázni valamit egy-egy program segítségével.”


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!