Békésen is online tisztelgünk a Magyar Kultúra Napja előtt


A magyar reformkor egyik legjelentősebb költője, Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását. E jeles nap tiszteletére 1989-től ezen a napon ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját.

Ehhez az eseményhez kötődően, országszerte ünnepi programokat, koncerteket, irodalmi esteket, színházi előadásokat, kiállításokat rendeznek, idén kicsit másképp, az online térben.

Január 22-én 18:00 órától a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központ is egy online műsor-összeállítással vár mindenkit a képernyők elé.
A program elején a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar egy korábbi hangfelvételéről nemzeti himnuszunk csendül majd fel.
Ezt követően Deákné Domonkos Julianna, Békés Város Oktatási és Kulturális Tanácsnoka mond ünnepi köszöntőt.
Folytatásként színes és gazdag nemzeti kultúránk egy-egy gyöngyszemének megcsillantásával az ünnepi műsorban közreműködik Trescsik Ádám,Szokolay Sándor Alapfokú Művészeti Iskola harsonás növendéke, az intézmény pedagógusaiPörneki Anikó énekművészGál Csaba és Kovács Gabriella, valamint egy szavalattal Karsai Dóra, a Marosváshelyi Művészeti Egyetem színész szakos növendéke. A műsor zárásaként pedig a Belencéres Néptáncegyüttes „lép fel”.

A Békés TV által készített videóösszeállítás január 22-én 18:00 órától lesz megtekinthető a Békés Tv-n, a Békés város, a Békés Mátrix és a kulturális központ facebook oldalán, valamint a bekesmatrix.hu és a bekesikultura.hu oldalakon.


Ünnepeljük együtt a Magyar Kultúra Napját!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!