Igaz lehet? Kutyaharapást szőrivel!


Cikksorozatunk szerzője Dr Jeszenszky Attila a Levendula Patika szakgyógyszerésze, a gondoskodo.hu és az immunspecialista.hu főszerkesztője.

A fenti mondásnak vajon van-e valós tapasztalatokon nyugvó alapja, avagy valóban gyógyítható-e a kutyaharapás az állat szőrével?

Természetesen a kutyaharapás veszélyes dolog, hiszek a kutya - és különösen a macska - nyálában lehetnek olyan fertőzést okozó organizmusok, amelyek miatt nem szabad ezeket félvállról venni. Alapos fertőtlenítés után orvoshoz kell vele menni, és tudnunk kell, hogy a kutya be volt-e oltva. Tehát a kérdésre a válasz határozott nem.

A mondás azonban azt jelenti, hogy egy gyógymód lehet hasonló dolog, mint ami a bajt okozta. 

Például a másnaposságot egy kupica alkohol, a szerelmi bánatot egy új szerető, az égést az égett felület visszamelegítése orvosolni tudja.

A népi gyógyászatban a bölcs hármas szabály az egészség megőrzésére:

 

  • A mértékletesség, amely nem csak a táplálkozásra vonatkozik, hanem egyetemesen az egész életvitelre. Önmegtartóztató, egyszerű élet.
     
  • A természetesség: bajban a népi orvoslás természetes gyógymódrendszere szerint orvosolták magukat, elsősorban gyógyfűvekkel. 
     
  • Szellemiség, lelki erő: lelki állapotunk hullámzó, de rajtunk áll, hogy boldogok vagyunk-e. Bármekkora szerencsétlenség ér minket, azon túl lehet jutni, a lényeg, hogy tanuljunk belőle és akarjunk, merjünk boldogok lenni. 

  • Picike kupica pálesz.....

     

    A Levendula Patika és Dr Jeszenszky Attila további cikkei a Mátrixon!

    www.gondoskodo.hu

    www.immunspecialista.hu

    Kristály Patika

    Levendula Patika


    Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

    Cimkék:


    gyógyítás