Bemutatkozik a Jantyik utcai református óvoda.


Intézményünk a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium, Jantyik u. Óvodája.
  • Jelenleg 81 kisgyermek ellátását, református szellemiségű nevelését biztosítjuk, 4 vegyes életkorú csoportban, melyből 1 csoportunk német nemzetiségi hagyományokat is ápol.
  • Óvodapedagógusaink mindannyian felsőfokú végzettséggel, többségében sokéves tapasztalattal, hatalmas lelkesedéssel, gyermek szeretettel, és innovatív szemlélettel rendelkeznek.
  • Nevelőtestületünk összetartó közösség, akik gyermekközpontú módszerekkel, szeretetteljes légkörben, együttműködve, egymást elfogadva dolgoznak azon, hogy óvodánkban gyermek is, felnőtt is jól érezze magát.
  • A hozzánk járó gyermekek saját képességeik szerint fedezhetik fel a teremtett világot, elfogadó, érzelmi biztonságot nyújtó légkörben. Változatos tevékenységeket, játék közbeni tanulási lehetőséget teremtve neveljük a reánk bízott gyerekeket. Fontosnak tartjuk, hogy képességeiket úgy fejlesszük, hogy 6 éves korukra (többségében) megérjenek az iskolára. Minden tevékenységünk szorosan a gyermekek életkorához igazodik. Minden nap hallgatnak mesét, énekelnek, alkotnak, mozognak óvodásaink. Megerősítjük mindazt, amit a kisgyermekek már a családban elsajátítottak, és olyan viselkedésmintákkal gyarapítjuk, amelyet csak közösségben ismerhetnek meg.  
  • A családdal szorosan igyekszünk együttműködni, tiszteletben tartjuk szokásaikat, nem akarjuk tőlük átvenni a nevelést, hanem segíteni, kiegészíteni szeretnénk azt.

Ha nincs járványügyi készültség, vagy vészhelyzet, mint az utóbbi időkben, akkor a családok számára rendszeresen szervezünk közös alkalmakat. Ilyenkor gyermekeikkel együtt alkothatnak, tevékenykedhetnek, megnézhetik szerepléseiket. Ezek a közös alkalmak segítik elő a pedagógus - szülő - gyermek kapcsolatok erősödését.

Néhányat említek közülük: Márton napi ünnepségünk és lampionos felvonulásunk, amely már városi szintűvé nőtte ki magát. Adventi készülődésünk, Ovinyitogató és Kukucskáló nyílt napjaink, anyák napja és évzáró.

A szülőkkel való együttműködést ebben a rendkívüli helyzetben is fenntartjuk, minden csoportunk rendelkezik zárt „facebook”csoporttal, iskolánk honlapján http://www.refibekes.hu/ és a BékésMátrix.HU is rendszeresen jelennek meg írások, képek és információk óvodánk életéről.

  • Szintén, ha a járványveszély nem fenyeget, nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy gyermekeinknek élményt nyújtsunk. Ezért sétákat, kirándulásokat, színházi, könyvtári, múzeumi, és egyéb látogatásokat szervezünk.
  • Intézményünk autóbusza sokfelé elvisz bennünket, pl. rendszeresen járunk Békéscsabára bábszínházba, különböző helyekre kirándulni.
  • Színes programokat rendezünk óvodánkban is, pl. eljönnek hozzánk a zeneiskolások, színészek, művészek, játszóházak. Képzőművészeti és egyéb művészeti „mini kiállításokat” – alkotónapokat tartunk.
  • Óvodánkban lehetőség van nevelési időn kívüli, külön foglalkozásokra is: gyermekeink részt vehetnek a Református Gazdagító Tehetségfejlesztő Program által kínált kézműves és néptáncos foglalkozásokon.

Ezen kívül „Ovi KRESZ” és zenés „Mórika” is várja az érdeklődő gyerekeket.

  • Munkánkat és a gyerekek képességeinek kibontakoztatását, fejlesztőpedagógus, pedagógiai asszisztens, logopédus, mozgásfejlesztő szakember is segíti.
  • Óvodánkban nagyon igyekszünk barátságos, hívogató, színes környezetet teremteni. Csoportszobáink otthonosak, a gyerekek igényeinek kielégítését szolgálják. Udvarunkat is úgy alakítjuk, hogy óvodásaink mozgásos és egyéb tevékenységeihez megfelelő teret nyújtsunk.
  • Új óvodánk építése folyamatban van, - melyet sajnálatos módon a vírushelyzet szintén hátráltat, - de a tervek elkészültek és zajlik az előkészítés.
  • Óvodánkba nagy szeretettel várjuk a gyermekeket!

A körzethatárok ránk nem vonatkoznak, ezért a város bármely részéről, felekezeti hovatartozástól függetlenül, szívesen fogadunk minden jelentkezőt!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


református ovi