Nemet mondunk a faji alapú uszításra Békésen!


Megjelent: 2021 Január 29. ( Péntek ) 13:35
Módosítva: 2021 Január 29. ( Péntek ) 14:36
A békési polgári jobboldal, városi civil szervezetek megdöbbenve értesültek arról, hogy a békési képviselő-testület egyik tagja, Földesi Mihály (mellékesen megyei képviselő is) a holokauszt nemzetközi emléknapjához kapcsolódóan zsidóellenes tartalmú nyilvános bejegyzést tett közé.

Nem tudjuk elfogadni azt, hogy miközben 194 békésit hurcoltak el 1944 nyarán Auschwitz-Birkenau haláltáborába, egy békési képviselő politikai fegyvertárát az antiszemitizmus mérgező nyilaival töltse meg és zsidóellenes megjegyzéseket tegyen bárkire vagy bármelyik pártra. A 20. század megtanított arra, hogy hova vezet a rasszizmus és a gyűlöletkeltés, ennek 600 ezer magyar honfitársunk itta meg a levét. Orbán Viktor magyar miniszterelnök úrral együtt mi is nulla toleranciát hirdetünk az antiszemitizmusnak, valamint a fajgyűlölet, faji alapú gyűlöletkeltés minden megnyilvánulásának. A Jobbiktól és a belőle kisarjadt Mi Hazánktól már megtapasztaltuk azt, hogy miként állnak ehhez a kérdéshez. Mi ebből nem kérünk. A mi szűkebb hazánk, Békés maradjon mentes ettől.

Felszólítjuk azokat a politikusokat, akik a más népcsoportok elleni gyűlöletkeltésből, faji alapú diszkriminációból kívánnak politikai tőkét kovácsolni, távozzanak a helyi közéletből.

Földesi Mihály képviselő urat arra szólítjuk fel, hogy adja vissza a mandátumát.

Reménység szerint képviselőúr azóta már törölte a bejegyzését, ami azonban nem mentesíti tettei következményeitől. A város világháborús áldozatainak névsorában zsidók és nem zsidók békében megférnek egymás mellett, hisz együtt voltak a vészkorszak elszenvedői.

Senkinek nincs joga ahhoz, hogy ezt a békét megbontsa!

 

A Fidesz-KDNP békési képviselőcsoportja

Fidesz és a KDNP helyi szervezete

Fidelitas - békési csoport

KÉSZ Békési szervezete

Jobboldali Összefogás Békésért Polgári Kör

Békési Kisgazdakör 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


közlemény