Bemutatkozik a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde - Gólyafészek Bölcsőde


A két gondozási egységben, négy csoportszobában, a működési engedélynek megfelelően 48 gyermek nevelésére-gondozására van lehetőségünk.

Csoportok:

Süni csoport: Kisgyermeknevelői: Némediné Gohér Szilvia és Bercziné Bagdi Anita

Pillangó csoport: Kisgyermeknevelői: Sós Mónika és Fábián Dóra

A gondozási egység bölcsődei dajkája: Bajiné Kelemen Valéria

Katica csoport: Kisgyermeknevelői: Oláh Éva és Balogh Zsuzsanna

Micimackó csoport: Kisgyermeknevelői: Gáborné Öreg Marianna

A gondozási egység bölcsődei dajkája: Keléné Moldován Judit

 

Bölcsődénkben a gyermekek beszoktatása fokozatosan, a szülők részvételével történik. Fontosnak tartjuk, hogy a kisgyermeknevelő és a gyermek között kialakuljon egy szeretetteljes, érzelmi biztonságot jelentő kapcsolat, mely segíti a gyermeket, új környezetének elfogadásában. Ezt a folyamatot segíti a saját kisgyermeknevelői rendszer és a csoport-hely állandóság is. A csoportokban szakmailag jól képzett, tapasztalt, gyermekszerető kisgyermeknevelők nevelik és gondozzák a gyermekeket. A szakemberek munkáját a bölcsődei dajkák segítik. A csoportszobák berendezését, játékkészletét mindig az adott korosztálynak megfelelően, úgy alakítják ki a kisgyermeknevelők, hogy adott legyen, az a motiváló környezet, amely biztosítja gyermekek legfontosabb tevékenységének a nyugodt, elmélyült játéknak a lehetőségét. Szakmai programunkban a nevelés és a gondozás elválaszthatatlan egységet alkot. A gondozási teendőinket, a gyermekek egyéni fejődési üteméhez igazodva látjuk el, miközben aktivitásukat, önállósodási törekvéseiket, a napirendjük keretein belül, elegendő idő biztosításával, ösztönzéssel, dicsérettel, segítséggel, támogatjuk. Gyermekeink a személyi higiénia alapkészségeinek a begyakorlásával, a későbbi tudatos egészségvédő magatartás alapjait sajátítják el. A gyermekek egészségének megőrzését, egészségfejlesztésüket szolgálja a bölcsőde só szobája, melyet ősztől-tavaszig rendszeresen látogatnak a gyerkőcök.

Bölcsődénk szakmai programjában megfogalmazottaknak megfelelően, fontos feladatunknak tartjuk, hogy, megőrizzük és felkeltsük a gyermekek mozgáskedvét. A mozgáshoz szükséges teret és a mozgásfejlesztő játékokat a csoportszobán kívül biztosítani tudjuk gyermekeinknek a bölcsőde teraszán-udvarán és az emeleten kialakított tornaszobában is.

A gyermekek testi és szellemi fejődésében a mozgáson kívül a táplálkozás is meghatározó, intézményünkben arra törekszünk, hogy mindkettőből minőséget biztosítsunk gyermekeinknek.  

A bölcsőde életét különböző programok színesítik: Mikulásvárás, farsangi vígasság, a családi délutánokon, a szülők gyermekükkel együtt készülhetnek az ünnepekre: húsvét, karácsony. Legnagyobb rendezvényünk a gyermeknap, mellyel zárjuk a nevelési évünket.

Szeretettel várunk minden érdeklődő szülőt bölcsődénk Nyíltnapján, ha ennek megtartására a világjárvány múltával lehetőségünk lesz.

 

Zseák Lászlóné bölcsődevezető

 

 

Tételek: 1 - 20 / 28 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!