Megkezdődött a békési kézilabda munkacsarnok építése


Az előkészítő munkálatokkal és tereprendezéssel megkezdődött a Fáy utcában a békési kézilabda munkacsarnok közel 1,1 milliárd forintos állami forrásból történő építése a napokban. A beruházás enyhíti a békési sportlétesítmények zsúfoltságát, valamint fő céljának megfelelően az utánpótlás-nevelést is segíti majd.

Az önkormányzati saját erőt egyáltalán nem igénylő beruházás tehermentesíti majd a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskolát, ahol különösen a téli időszakban nehezebb a sportolási körülmények biztosítása a viszonylag kisebb tornaterem miatt. A fejlesztésnek köszönhetően több száz gyermek számára lesz sokkal több és szélesebb lehetőség elérhető. A következő fiatal generációk sportolása válik hosszú távon megoldottá. Emellett az épület kapcsolódik majd a közelmúltban elkészült rekortán futópályához is.

A munkálatok állami területen zajlanak, állami beruházásban, az építkezést végző vállalkozás jelezte, hogy fák kivágásra van szükség, és azokat azonnal fel is ajánlotta a város számára. A feladatot a Békési Önkormányzati Tűzoltóság tagjai vállalták, egyrészt azért, hogy segítsék a várost, másrészt ezzel a kötelező technikai kezelői gyakorlatuk óraszámának egy részét is teljesítették. Mint arról a tűzoltók a munkálatot követően beszámoltak, a fák többsége beteg volt, belülről korhadt, így eltávolításuk biztonsági okokból is indokolttá vált, bár elsődlegesen az építkezés miatt volt erre szükség. A fát a rászorulókhoz juttatja el Békés Város Önkormányzata téli tüzelőként – mondta Polgár Zoltán, Békés beruházásokért felelős alpolgármestere.

A kivágott fák pótlásaként, szakemberek koordinálásával annak ötszörösét fogja elültetni az önkormányzat elsősorban az érintett városrészen, de Békés több helyén is tavasszal, majd ősszel, amiről a lakosság is értesülni fog. A Babafa program keretében tavaly novemberben már összesen ötven fa került elültetésre. A program tovább folytatódik, az újszülöttek szülei folyamatosan jelzik a védőnőknek igényüket a Babafa programban való részvételre, az őszi faültetésre.

Az építkezés idejére a lakosság türelmét és megértését kérjük.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!