Egészség hét a Jantyik utcai református oviban


Forrás: Csillagfürt Református Óvoda
Helyszin: Jantyik utcai óvoda
Az egészséges életmód alakítása, egészségtudatos szemlélet formálás az idei nevelési évünk kiemelt feladata. Célkitűzésünk, hogy a gyerekek, szülők ismerjenek meg minél több információt ezzel kapcsolatban. Tudatosodjon a gyerekekben, szülőkben, hogy az egészség = érték.

Januárban egészséghetet szerveztünk a gyerekeknek. A járványhelyzet miatt a szülőknek képekben, mini kiállításban és online anyagokban mutattuk be az összegyűjtött ismeretanyagot, játékokat, a megvalósított programokat. 

Gyermek - szülő gyűjtőmunkával készült egészség piramis.

A gyerekek gyógyteáztak és teáskanna kiállítást rendeztek. Másik csoport méz és illóolaj kiállítást készített.

A gyerekek sok ismerettel gazdagodtak, beszélgettek az egészségmegőrzés, a vitaminok, a kézmosás fontosságáról, az orvosok gyógyító szerepéről, környezetünk tisztaságáról és még nagyon sok mindenről.

Finom, egészséges gyümölcsöket és zöldségeket kóstoltak ovisaink, vitamin salátát és szendvicseket készítettek.

Az óvó nénik a témával kapcsolatban, több saját készítésű játékkal is igyekeztek motiválni a kicsiket.

Sokat mozogtak ezen a héten is gyermekeink, érdekes sporteszközöket is kipóbáltak, és természetesen a hóban is játszottak, amikor lehetett.

A kreatív óvó nénik, versenyjátákokkal a szülőket is bevonták a projektbe, gyűjtőmunkára és játékos feladatok megoldására inspirálták őket.

Lelki egészségünk óvásáról is sok szó esett, nem csak e hét kapcsán, hiszen a napi "csendes percek", "áhítatok" alkalmával ez rendszeres nálunk.

Érdekességként megnyitottuk a "Samu és Pötyi" - könyvtári pontunkat, ahol ismeretterjesztő, mese, illetve hitélettel kapcsolatos könyveket vihetnek haza a kedves szülők.  A vírushelyzet  miatt előadásokat nem tudtunk számukra rendezni (mint, ahogy ezt terveztük). Reméljük és úgy érezzük, hogy szívesen vették ezt a kis információforrást, és hasznosnak tartják.

 

Tételek: 1 - 20 / 34 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!