Győzelem a Balassagyarmti KSE ellen


A tavalyról elmaradt mérkőzések pótlását követően, szombattól már a tavaszi „időszámítás” szerint játszanak az NB I B-s kézilabda-bajnokságokban. A férfi Keleti csoportban érdekelt békési együttes az alsóházban tanyázó Balassagyarmatot látta vendégül, amely becsülettel helytállt, de pont nélkül távozott.

Optimum Solar-Békési FKC–Balassagyarmati KSE 30–27 (18–13)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, zárt kapuk mögött. Vezette: Haskó Tamás Károly, Natkai Norbert.
Békés: TAKÁCS – Osgyán 4, Haszilló 4, VARSANDÁN 5, Árpási 2, Szász 4, Fedor 4. Csere: Pankotai, Borbély (kapusok), Gál 1, KISS R. 2, Kecskés, Mezei 3, Bátky, DR. CZINA, Székely 1.
A Balassagyarmat legjobb góldobói: Sándor 6, Tatai 5, Sutka 5 (1).
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.

Az első negyedórában a látogatók szívósan tapadtak a házigazdákra (15. p.: 8–7), ám ekkor Osgyán és Fedor duplázott gyors egymást követően, így a 19. percre 5 gólos előnyt építettek ki a békésiek (12–7). Ebből hármat sikerült eltüntetniük a nógrádiaknak, de azután Takács védései révén visszaállt a korábbi rekord különbség. Továbbra sem lazíthattak azonban a békésiek, mert a szívós Ipoly-partiak minden kihagyásukat büntették, ezzel együtt a félidő végi hajrájával megnyugtató előnyt szerzett Papp Bálint alakulata.

A második játékrészre azonban mintha az öltözőben maradt volna. Csak a 36. percben törte meg a gólcsendet Varsandán, de addigra 18–17-re zárkózott fel a vendégcsapat, vagyis kezdődhetett minden elölről. Amikor úgy tűnt fellélegezhetnek a békésiek, újból érkezett egy fellángolás a gyarmatiak részéről (42. p.: 20–20). A nehéz időszakban Mezei vette kézbe a gólgyártást, fontos találatai rendre visszaverték a szívós vendégek egyenlítési törekvéseit. Akik az utolsó tíz percre mintha felőrlődtek volna a magukat által diktált tempóban (54. p. 27–23), így a békésieknek csak a különbség tartására kellett törekedniük a végén.

 – A védekezésünk harcosabb, a mentalitásunk pedig jobb volt az előző mérkőzéshez képest. Örülök annak, hogy kritikus pillanatokban a padról beszállók is hozzá tudtak tenni a csapat teljesítményéhez. -  nyilatkozta Papp Bálint, edző.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!