Rongálás és javítás a Jámbor utcai hídnál


Ma reggel balesetveszélyes helyzet elhárítására került sor a Jámbor utcai hídnál – tájékoztatta a Békés Mátrixot Mucsi András, Ibrány képviselője.

- Ma reggel megkeresett az egyik választóm, hogy a Jámbor utcai híd több rácsát kitörték vélhetően éjjel vagy az előző nap. Az ügyben azonnal intézkedtem, így ma reggel fél tízre már elhárították a BKSZ Kft munkatársai a bajt és megjavították a hidat.

Sajnálatos módon a híd műszaki állapota elég aggasztó, a vasszerkezet elöregedett. Márciusban vagy áprilisban, ahogy a hőmérséklet eléri a 20 fokot, sor kerül társadalmi munkában a híd festésére, amelyre már most hívom azokat, akik szeretik a környéket és tenni is hajlandók érte.

Az új, jó minőségű festékkel felvitt festékréteg is védeni fogja a szerkezetet a korrodálódás ellen. Fájdalommal látom nap mint nap a rengeteg szemetet, amit eldobálnak bizonyos polgártársaink a híd környékén. Tavaly műanyagot, háztartási hulladékot, állati tetemet is találtunk és emiatt kellett intézkedni.

A továbbiakban is felvállalom, hogy a zöld növényzet sarjadása idején azt rendszeresen karban tartjuk, valamint a rendőrséghez is fordulok, hogy többször forduljanak meg ott járőrök. Talán ennek is elrettentő ereje lesz. A legjobb az lenne, ha a fejekben is rendet lehetne tenni és nem kellene szemetelés is rongálás miatt intézkedni – nyilatkozta hírportálunknak Mucsi András, Ibrány képviselője


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!