info@bekesmatrix.hu +36 (20) 9 351 683 bekesmatrix

Eseménynaptár

Tételek: 1 - 11 / 11 (1 oldal)
 • Farsang a-BÓBITA OVI-ban
  Időpont: 2021 Február 23. ( Kedd ) 08:00
  Hagyományainkat megőrizve és a lehetőségekhez igazodva, az idei farsangot is igyekeztünk minél emlékezetesebbé tenni a gyermekeink számára. Óvodánkat közösen díszítettük fel és a szülők által hozott régi jelmezes fényképekből készült kiállítást mindannyian megcsodálhattuk.
 • Újabb áramszünetek Békésen!
  Időpont: 2021 Február 24. ( Szerda ) 08:34
  Március elsején és másodikán az alábbi utcák érintettek:
 • Baleset a Földvár bölcsőde előtt.
  Időpont: 2021 Február 24. ( Szerda ) 07:52
  Mint olvasónk jelezte, két autó ütközött a Szánthó Albert utca és a Fábián utca találkozásánál. Hírportálunk úgy tudja
 • Ünnepi hulladékszállítási rend Békésen
  Időpont: 2021 Február 24. ( Szerda ) 13:11
  A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. tisztelettel tájékoztatja Önöket, hogy Békésen - a március 15-i nemzeti ünneptől függetlenül, a kommunális (vegyes) és a zöldhulladék gyűjtése a megszokott rend szerint történik.
 • Rongálás és javítás a Jámbor utcai hídnál
  Időpont: 2021 Február 24. ( Szerda ) 12:14
  Ma reggel balesetveszélyes helyzet elhárítására került sor a Jámbor utcai hídnál – tájékoztatta a Békés Mátrixot Mucsi András, Ibrány képviselője.
 • Látványos videón az Európában is egyedülálló szerkezetű tiszaugi híd építése
  Időpont: 2021 Február 24. ( Szerda ) 12:55
  Az M44-es gyorsforgalmi út Tisza-hídjának építéséről készült videót a Duna Aszfalt tette közzé.
 • Hétvégen került megrendezésre a Hajós Alfréd Kupa I. fordulója Debrecenben.
  Időpont: 2021 Február 24. ( Szerda ) 13:15
  A gyerekek ismét szigorú járványügyi intézkedések mellett ugorhattak a medencébe. A csapat ismét kitett magáért, több mindenkinek sikerült az összes számában egyéni csúcsot úszni. Szegedi Szabolcs szakosztályvezető edző beszámolója a Békés Mátrixon.
 • Fürkész-Központi Óvoda-Fürkész műhely:Mátyás napi szokások,hiedelmek
  Időpont: 2021 Február 24. ( Szerda ) 14:25
  Az emberek képzelete kapcsolatot teremtett Mátyás apostol ünnepe és a közeledő tavasz között, így lett Szent Mátyás apostol Jégtörő Mátyás, mondván, hogy „az ő szekercéje töri meg a jeget, a tél hatalmát”. Sok népi hiedelem és szokás fűződik nevéhez és ünnepnapjához. Szokás mondani, hogy „ha Mátyás jeget talál, töri, ha nem talál, csinál”. Ha Mátyás napján még fagy, akkor a jégtörő éleztetni adta a csákányát. A néphagyomány szerint az apostol ezen a napon osztja ki a sípokat a madaraknak, hogy újra énekeljenek. A Mátyás-napi időjárásból lehet jósolni az éves termésre, tojásszaporulatra. A hideg idő jó termést jelent, a szeles pedig kevés tojást. Ha Mátyáskor esik, akkor a jég elveri majd a termést, a szőlő savanyú lesz. A Mátyás napján fogott hal az egész évi szerencsés halászat előjele. Fürkész tehetség műhelyünkben mi is madárhangokat csalogattunk elő madársípjainkból. A fertőtlenítésre kiemelten figyelt műhelymunkánkat segítő dajka néni- Erzsike néni. Köszönjük szépen a munkáját!!!!!
 • Újabb tizennégyezer személyt oltanak be Békés megyében
  Időpont: 2021 Február 24. ( Szerda ) 15:04
  A szerdán Békés megyébe érkezett Synopharm-vakcinának köszönhetően egy héten belül újabb 14 ezer személy veheti fel a koronavírus elleni védőoltást – hangsúlyozta Takács Árpád, a megyei oltási munkacsoport vezetője.
 • Gyorshajtás és az elsőbbség meg nem adása a legfőbb baleseti okok Békésen.
  Időpont: 2021 Február 24. ( Szerda ) 15:11
  A Békés Városi Baleset-megelőzési Bizottság és a Békési Rendőrkapitányság kéri a járművezetőket, különösen a kerékpárosokat és személygépkocsi vezetőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek és a balesetek megelőzése érdekében legyenek tekintettel egymásra.
 • Farsangi mulatság és télűzés a Korona úti óvodában
  Időpont: 2021 Február 24. ( Szerda ) 15:27
  Már az új tornaszobában tarthatták meg a gyerekek rendezvényét.