A Reményhír Intézmény átveszi a Hunyadi téri óvodát.


Mindezt Kálmán Tibor polgármester és Durkó Albert misszióvezető jelentették be mai sajtótájékoztatójukon.

Egy oktatási intézmény sikerének kulcsa, hogy a szülők, családok igényeinek megfelelően lássa el feladatát. A Hunyadi Téri Óvoda nem csak, hogy messzemenően megfelel ezen elvárásoknak, de mind szakmailag, mind emberileg a mindennapok oktatási gyakorlatába is ülteti az ehhez szükséges kritériumokat.

Ez a lelkiismeretes és sikeres munka is hozzájárult ahhoz, hogy az intézmény a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziója által alapított Reményhír Intézményfenntartó Központ látókörébe került. Az előzetes egyeztetések lezajlottak, a jelenlévő szülők is egyhangúlag támogatták a fenntartó cserét.

A szülőkkel, dolgozókkal folytatott széleskörű egyeztetés nyomán az óvoda jelenlegi fenntartójaként komoly lehetőségeket látunk a Reményhír Intézményfenntartó Központban, mint az óvoda további működtetőjében, ezért megegyeztünk annak átadásáról 2021. július 1-től. Mindez azért is óriási lehetőség a pedagógusok és az érintett családok szemszögéből egyaránt, mert az óvoda eddig is meglehetősen szegregált területen dolgozott, amihez az új fenntartó mind szakmailag, mind az anyagi bázis előteremtése terén komoly forrásokat tud mozgósítani. Hiszem, hogy ezzel a döntéssel újabb komoly lépést teszünk városunk sokszínű oktatásának további fejlesztése terén. Ezúton is jó munkát, szép sikereket és jó egészséget kívánok a Hunyadi Téri Óvoda minden dolgozójának és neveltjének, valamint a Reményhír Intézményfenntartó Központnak is. – nyilatkozta Kálmán Tibor polgármester.

Durkó Albert misszióvezető hangsúlyozta, 2012 óta vesznek részt a város oktatásában a Reményhír Intézményen keresztül, melynek rész az Epreskerti óvoda is, így sok tapasztalattal rendelkeznek. Továbbra is a jövőt szeretnék építeni, ezért nagy hangsúlyt fektetnek a tehetséggondozásra, amely lehet akár a zene, a sport, a képzőművészet területén is. Felújított épületet és felkészült, nívós óvodapedagógus csapatot vesznek át a Hunyadi téri ovival. 

Nem csak a gyerekekkel foglalkoznak majd, családmentoraikon keresztül komplex módon szeretnének segíteni a gyermekeknek. 

 

 

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!