Reményhír Intézmény Hunyadi téri óvodája

Reményhír Intézmény Hunyadi téri óvodája

#64963
Partner: 2014 Január 10.
Cím: Békés, Hunyadi tér 1
Telefonszám:


Óvodánk a város peremén helyezkedik el, a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde egyik tagintézménye.

Óvodánk 50 gyermek befogadására alkalmas. Jelenleg 2 (vegyes) csoportba járnak a környékbeli gyermekek. A két csoportban négy szakképzett óvodapedagógus neveli a gyermekeket. A pedagógiai munkát szakképzett dajkák segítik.

A harmadik csoportszobát tornateremmé alakítottuk át. A mozgáshoz, mozgásos játékokhoz szükséges eszközök tárát folyamatosan bővítjük. Ez a helység ad helyet még a fejlesztő foglalkozásoknak is.

Tágas udvarunk nyugodt, csendes, a város zajától távol, tiszta levegőn nyújt nagy mozgási lehetőséget gyermekeink számára. A mindennapi szabad mozgás és a néhány percig tartó szervezett mozgásos tevékenység nélkülözhetetlen eleme az óvodai életnek, s jól szolgálja a gyermekek mozgáskoordinációjának fejlesztését.

Mivel csak két csoport van, így nálunk nem valósítható meg a"tiszta csoport" kialakítása. Pedagógiai nevelő munkánk során figyelembe vesszük a Nemzeti, Etnikai Kisebbség óvodai nevelésének irányelveit, hiszen intézményünkben a roma származású gyermekek száma évről évre emelkedik. Nevelésünk alapja a feltétel nélküli szeretet, korlátokkal együtt. A szabályokkal való azonosulás elősegíti a csoportok közösségi formálódását.