Klímatudatos Békés fotó – és rajzpályázat díjátadó


Békés Város Önkormányzata a „Zöld 14” Békés-Bihor Eurorégió Fenntartható Fejlődéséért Egyesülettel közösen sikeresen pályázott a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban (KEHOP) települési klímastratégia és egy települési klímavédelmi kerekasztal létrehozása, valamint kapcsolódó lakossági szemléletformálásra.

Annak érdekében, hogy a fiatal generációk foglalkozzanak a klímaváltozással és felhívjuk a figyelmüket a téma fontosságára, 2020-ban kiírásra került egy fotó- és egy rajzpályázat Klímaváltozás a városomban címmel a békési és a térségben élő gyerekek és fiatalok részére az alábbi témakörökben:

  • Meleg a helyzet – azaz Klímaváltozás a városomban
  • Süt a Nap, menjünk bringázni!
  • Négyszögletű Kerek Erdő
  • A fotópályázatra 34 iskolás küldött be összesen 37 db pályázatot, míg a rajzpályázatra 540 fiatal küldött be összesen több mint 600 rajzot. A beküldött pályamunkákat felkért szakmai zsűri értékelte.

    Nagyon sok szép pályázat érkezett, így a zsűrinek sok munkája akadt, de sikerült meghozni a döntést.

    A pályázók díjazására 2021. április 28-án 14:00 órakor került sor Békésen, a Városháza dísztermében (Békés, Petőfi u. 2.). A díjakat Kálmán Tibor, Békés város polgármestere adta át.

    A fotópályázat nyertese Kovács Emília Ildikó, a békéscsabai Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium diákja lett, aki a ”Meleg a helyzet – azaz Klímaváltozás a városomban” témakörre küldött be csodálatos a fotót.

    A rajzpályázaton az 1. helyezett Horváth Hanna Debóra, a békési Hunyadi téri Tagóvoda óvodása lett, aki a „Süt a Nap, menjünk bringázni!” témakörre küldött alkotásával elvarázsolta a zsűrit, egyöntetűen választották meg első helyezettnek. Különdíjazottat is választott a zsűri, mert olyan kreativitást, színhasználatot találtak az alkotásban, amelyet mindenképpen ki akartak emelni. A különdíjas Balogh Szófia Hanna, a Fürkész Központi Óvoda óvodása lett.

     


    Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!