Utcai futóversenyt szervez a Békési Fiatalokért Egyesülete.


Helyszin: Békés, József Attila utca - Fáy utca sétány.
Megjelent: 2021 Május 4. ( Kedd ) 13:45
Módosítva: 2021 Június 2. ( Szerda ) 16:02
A sporteseményről az elnökkel, főszervezővel, Serfecz Dáviddal beszélgettünk

Kik és milyen céllal szervezik meg az I. Körös-körül Jótékonysági Futóversenyt?

A verseny a Békési Fiatalokért Egyesület és a Békési Diákok Atlétikai Club közös szervezésében, a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósulhat meg. Az ötletgazda a fiatalokért egyesület alelnöke, Kenyeres-Zsebics Emőke volt. Eredetileg a várossá nyilvánítás alkalmához kötöttük a rendezvényt, ezt azonban a járványhelyzet felülírta. Szeretnénk az embereket kimozdítani otthonról egy közös sportolásra, másrészt pedig gondolva azokra is, akik ezt betegség miatt nem tehetik meg, a nevezési díjakból befolyt teljes összeget az ő kezelésüket elősegítő készülék vásárlására ajánljuk fel. Csatlakoztunk a Szent Lázár Alapítvány és a Békés Megyei Központ Kórház közös adománygyűjtő akciójához, amiben egy úgynevezett Belly Board, vagyis betegrögzítő készülékre gyűjtenek, melyet a daganatos betegek gyógykezelésében alkalmaznak.

Hol és mikor lesz a verseny?

A verseny június 6-án, vasárnap lesz, 10 órától, a belvárost kettészelő élővíz-csatorna mentén, a Kossuth Lajos és a Cseresznye utca közötti területen. A versenyközpont a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola mögött alakítjuk ki. Maga a futás a nemrégiben kiépített sétányon valósul majd meg.

Milyen távokra lehet nevezni?

2, 5, 10, 21 km-es távok mellett lesz egy 2 km-es távú családi futás is, ahol három személy (2 felnőtt 1 gyermek vagy 1 felnőtt 2 gyermek) nevezhet be. Fontos kiemelni, hogy a 2 km-es távon a bölcsődés és óvodás korú gyermekek babakocsiban vagy műanyag motorral is teljesíthetik a távot. Mindenki, aki teljesíti az általa kiválasztott távot, helyezéstől függetlenül egy egyedi, erre az alkalomra készített befutó érmet kap. A családi futásnál dobogós helyezéseket is kiosztunk.

Hogyan lehet nevezni a versenyre?

A Facebook oldalon létrehoztuk az I. Körös-körül Jótékonysági Futóverseny eseményt. Előnevezési díj 2000 Ft, helyszíni nevezés 2500 Ft. Előnevezni május 20-ig lehet.

Kik támogatják a rendezvényt?

Támogatóink között tudhatjuk elsősorban a Nemzeti Együttműködési Alapot kezelő Bethlen Gábor Alapkezelőt, a Miniszterelnökséget, valamint a helyi önkormányzatot is. Társszervezőként segíti a munkát a Békési DAC, Kis-Kovács Károly, Veres Zsolt, és dr. Bocskay Árpád. Kaptunk felajánlást a Békés Drén Kft-től, a City Fatalozótól, a Juhász és a Lagzi Cukrászdákból, valamint a Dr. Hepp Ferenc iskola is nyitott szívvel fogadta a kérésünket a technikai lebonyolításban is.

További információ: https://www.facebook.com/events/1866074673554906

Nevezés: https://forms.gle/4G54W3h6zrZvFozu8

 

Forrás: Szegfű Katalin / Békési Újság

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!