A Reményhír Intézményfenntartó Központ fenntartása alá kerül a Hunyadi Téri Óvoda


2021. május 3-án Kálmán Tibor, Békés város polgármestere és Durkó Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió misszióvezetője hivatalosan is aláírták a szerződést, miszerint a Misszió átveszi a Hunyadi Téri Óvoda fenntartását az önkormányzattól, így az óvodát 2021. szeptember 1-től a Reményhír Intézményfenntartó Központ fogja működtetni.

Kálmán Tibor polgármester elmondta: „A Reményhír Intézmény kereste meg az önkormányzatot a fenntartóváltás kapcsán, viszont abszolút partnerre is találtak bennünk, mert egy olyan jövőképet vázoltak föl, ami egy jól működő óvodának egy még magasabb szinten való működését fogja lehetővé tenni.”

Durkó Albert misszióvezető hangsúlyozta, mivel tud a gyermekeknek, szüleiknek és az óvoda dolgozóinak többet nyújtani a Misszió azáltal, hogy a Reményhír Intézményfenntartó Központ lesz az új fenntartója: „Egyrészt van már tapasztalatunk óvoda fenntartásában, hiszen az Epreskerti Óvoda immár 9. éve a mi működtetésünk alatt áll.

Másrészt olyan innovatív megoldásokon dolgozunk, amik azt gondolom, nagyon újszerűek lesznek Magyarországon, és nagyban segítik a gyermekek felkészülését az iskolára, az életre. Ugyanakkor nem csak a gyermekekkel foglalkozunk, hanem a családi háttérrel is. Megpróbálunk minden segítséget megadni ahhoz, hogy ezek a gyermekek mind az intézményünkben, mind pedig saját otthonaikban a legtöbbet kaphassák, és azokat a hátrányokat, amelyek esetleg vannak, ledolgozhassák, illetve azok az előnyök és azok a pozitív és jó dolgok, amelyek tehetségként és értékként ott vannak az életükben, azokat ki tudjuk bontani, fel tudjuk tárni, és tovább tudjuk fejleszteni őket.”

Az eseményen – Kálmán Tiborral és Durkó Alberttel – készült videóinterjúkat megtekinthetik a ReményhírTV következő adásában, mely május 10-én, 18:00-kor jelenik meg az intézmény YOUTUBE csatornáján. 

Forrás: Remenyhir.hu - Durkó Szabolcs


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!