Általános iskolásokat díjazott az iparkamara


A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tevékenysége keretében alkotópályázatot hirdetett Békés megyei általános iskolában tanuló felső tagozatos diákok részére, két korosztályban és két kategóriában. A járványhelyzet nehezítette a kapcsolatot az iskolákkal, de így is mintegy ötven pályamű érkezett a kiírásra.

A Csaba Center földszintjén kiállítást rendeztek a beérkező alkotásokból, május 11-én pedig a megnyitóval együtt elismerték a legjobb munkák készítőit.

„Az alkotás öröme nem valamiféle kiváltság, amely csak a nagy tudósokat vagy művészeket illeti meg” – idézte köszöntőjében Mészárosné Szabó Anna Szemjonovot, az orosz származású regényírót. Az iparkamara szakképzési osztályvezetője elmondta, 9 iskola vett részt a pályázatban, a megye különböző szegletéből, fele-fele arányban a két korosztályból. Két kategóriában érkeztek pályaművek: Munkatárs kerestetik! (toborzó plakát), illetve Szakma-DIY elnevezéssel.

 

A zsűri tagjai, László Henriett, kortárs dizájn művészeti menedzser, festőművész, Dr. Novodomszki Orsolya, rajz szakos tanár, és Novák Attila, képzőművész-vizuálpedagógus volt. – A zsűri örömmel tapasztalta a beküldött alkotásokban megnyilvánuló szerkesztői szándékot, a kivitelezés alaposságát, játékosságát. Beszélni a szakmákról vagy elképzelni milyen hivatást válasszunk egész más, mint kifejezni azokat ikonikus képiségükben és leírt gondolatokban. Aki most pontos célt formált a papíron, az majd a jövőben egy állásinterjún is azt fogja tenni. Gratulálunk minden pályázónak, mindemellett külön dicséret jár a díjazottaknak is – összegezték a zsűri tagjai.

A kiállítás május 25-ig látogatható a Csaba Centerben, emellett virtuális térben is elérhetők az alkotások, az iparkamara legújabb innovációjának köszönhetően (www.bmkik.hu). Az új, virtuális kiállítótérben igényes környezetben kaptak helyet a diákmunkák, és képzeletben akár babzsák-fotelekben pihenve nézhetjük végig a kiállított képek sorát.

 

A program az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


pályázat rajz