info@bekesmatrix.hu +36 (20) 9 351 683 bekesmatrix

Péntek este kiterjedt zivatarrendszerek érkezhetnek térségünkbe is.


Péntek napközben főként az ország délkeleti, keleti felén alakulhatnak ki záporok, zivatarok, északnyugaton még csendesebb időre készülhetünk. Fülledt meleg időre, 27-33 fokos maximumokra számíthatunk. Este dél felől már nagyobb számban érkeznek zivatarok,

melyek rendszerbe szerveződhetnek, köztük pedig szupercellák is előfordulhatnak. A fő kísérőjelenség az intenzív villámtevékenység és a felhőszakadás lesz, helyenként rövid idő alatt 30-50 mm csapadék is lehullhat. Emellett jégeső, viharos erejű kifutószél is kísérheti a zivatarokat.

Szombaton és vasárnap is bőven fog rendelkezésre állni nedvesség és energia, így ismét sokfelé kell készülni záporokra, zivatarokra, legkisebb számban keleten, északkeleten. Nyugaton megerősödik az északi szél, máshol inkább csak a zivatarokat kísérhetik erős, viharos lökések. Szombaton 24 és 34, vasárnap 27 és 35 fok között alakul a csúcshőmérséklet, mind a két napon a Dunántúlon lesz hűvösebb, északkeleten a legmelegebb.

Hétfőn egy hidegfront hatására már többfelé feltámad az északi szél, nyugaton és északkeleten viharos lökések is lehetnek. Záporokra, zivatarokra még többfelé kell számítani, majd keddre a  front mögött szárazabb, hűvösebb levegő érkezik.

Cikk és video idokep.hu 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!