Péntek este kiterjedt zivatarrendszerek érkezhetnek térségünkbe is.


Péntek napközben főként az ország délkeleti, keleti felén alakulhatnak ki záporok, zivatarok, északnyugaton még csendesebb időre készülhetünk. Fülledt meleg időre, 27-33 fokos maximumokra számíthatunk. Este dél felől már nagyobb számban érkeznek zivatarok,

melyek rendszerbe szerveződhetnek, köztük pedig szupercellák is előfordulhatnak. A fő kísérőjelenség az intenzív villámtevékenység és a felhőszakadás lesz, helyenként rövid idő alatt 30-50 mm csapadék is lehullhat. Emellett jégeső, viharos erejű kifutószél is kísérheti a zivatarokat.

Szombaton és vasárnap is bőven fog rendelkezésre állni nedvesség és energia, így ismét sokfelé kell készülni záporokra, zivatarokra, legkisebb számban keleten, északkeleten. Nyugaton megerősödik az északi szél, máshol inkább csak a zivatarokat kísérhetik erős, viharos lökések. Szombaton 24 és 34, vasárnap 27 és 35 fok között alakul a csúcshőmérséklet, mind a két napon a Dunántúlon lesz hűvösebb, északkeleten a legmelegebb.

Hétfőn egy hidegfront hatására már többfelé feltámad az északi szél, nyugaton és északkeleten viharos lökések is lehetnek. Záporokra, zivatarokra még többfelé kell számítani, majd keddre a  front mögött szárazabb, hűvösebb levegő érkezik.

Cikk és video idokep.hu 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!