info@bekesmatrix.hu +36 (20) 9 351 683 bekesmatrix

Átadták a Földvár bölcsőde mezítlábas parkját.


Megjelent: 2021 Július 16. ( Péntek ) 10:54
Módosítva: 2021 Július 16. ( Péntek ) 12:47
Sikeres az intézményeink önálló pályázati munkája is, ezúttal a legkisebbek örülhetnek a megvalósult fejlesztésnek-Átadtuk a Földvár Bölcsőde mezítlábas parkját.

Talán még sokan emlékszünk a mezítlábas nyarakra, a forró porban, fűben sőt hűs sárban, netán a Körös iszapjában való gázolás élményére, ami gyerekfejjel nem csak a kalandnak, de az egészséges életmódnak is teret engedett.

Ha nem is pontosan ezt, de valami nagyon hasonlót élhetnek át a mai naptól azok a bölcsődések, akik birtokba vehették az intézmény legújabb eszközét.

A Békési Földvár Bölcsőde Csöppségeiért Alapítvány 2020-as évben pályázatot nyújtott be az egyik multinacionális kereskedelmi céghez, melynek célja egy mezítlábas park megvalósítása volt.

Az elnyert 250.000 Ft-os támogatásból kivitelezett, mintegy 20 méter hosszú térelem célja, hogy a különböző kialakítású felületeken végig sétálva segítséget nyújtson a gyermekek lábboltozatának egészséges fejlődésében.

A természetes és igencsak hatékony masszírozást biztosító eszköz egy elkülönített területen várja a bölcsőde lakóit. Az intézmény dolgozói a jövőben ezt a területet további mozgásfejlesztő játékokkal szeretnék gazdagítani, egész kis parkká növelve azt. Ahogy elmondták, szeretnék fákkal is árnyékosabbá, hangulatosabbá tenni ezt a bizonyára sok gyermek számára örömöt jelentő területet.

Ezt támogatva felajánlottam a fásítás elvégzését, megköszönve egyúttal a dolgozók pályázati munkáját is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!