Földvár Bölcsőde

Földvár Bölcsőde

#64964
Partner: 2014 Január 10.
Cím: Békés, Fábián u. 25/2.
Telefonszám: 06 66 411 164

ovodak.bekesvaros.hu

Bölcsődénk a város zöld övezetében, az élővíz csatorna mellett, az Erzsébet ligettől 100m-re található.A mára 96 férőhelyessé vált intézmény 2011.augusztus 22-én nyitotta meg kapuit a gyermekek számára.

A Földvár tagbölcsőde előde a Jantyik utcai 1. sz. bölcsőde, a város legrégebbi bölcsődéje volt!

Két csoportszoba közvetlenül kapcsolódik egymáshoz és közös fürdőszobával rendelkeznek. A csoportszobák tágasak, világosak, minden oldalról hatalmas üvegfelület biztosítja az átláthatóságot. A játszóudvart közvetlen kijáraton keresztül tudják a gyerekek megközelíteni. A kiszolgáló helyiségek korszerűek, jól felszereltek. Saját főzőkonyhával rendelkezünk, ahol a megfelelő konyhatechnikai eljárások alkalmazásán kívül törekszünk arra, hogy mennyiségileg elegendő, minőségileg helyesen összeállított táplálékot kapjanak a gyermekek. 2015. februárjától dietetikus szakember segítségével, szakmai tudásával a bölcsődénkbe járó ételintoleranciás gyermekek étkezése is biztosítottá, lehetővé vált.

A kisgyermeknevelők kreativitásának köszönhetően az évszaknak megfelelő dekorációk színesítik az eredendően is hangulatos szobákat, egyéb helyiségeket. A játékeszközöket tematikusan elhelyezve kínáljuk a gyerekeknek, puha sarkok, bújó sarkok, játéksarkok kialakításával érjük el a csoporton belüli tér tagolódását.

A bölcsődei nevelés- gondozás megismertetésére törekszünk a városban. Ennek érdekében családi délutánokon, gyermeknapi és egyéb rendezvényeinken betekintést engedünk az életünkbe a családok számára.

Fontosnak érezzük, hogy örömteli játékos éveket biztosítsunk a bölcsődébe járó gyermekeknek. Biztonságot nyújtsunk számukra. Inger gazdag környezet kialakításával segítsük őket a világ megismerésében, önállóságuk kialakításában.

Céljaink, terveink között szerepel, hogy zöld bölcsődévé váljunk, ezzel is hozzásegítve a gyermekeket, hogy minél szélesebb körben ismerjék meg szűkebb és tágabb környezetüket, tapasztalatok, játékok útján szerezzenek sok-sok élményt.

Második éve biztosítunk gyakorlóhelyet az ILS Köznevelési Intézmény kisgyermeknevelő szakos I. és II. évfolyamos hallgatóinak. A Szent István Egyetem Pedagógiai Kar Kisgyermeknevelő szakról minden évben egy-egy hallgató bölcsődénkben tölti le gyakorlati képzését.