Népszerű a babaköszöntő csomag


Új ellátásként került bevezetésre idén július 1-től a Babaköszöntő csomag Békésen, amelyet örömmel fogadnak a kisbabás családok. Az igények folyamatosan érkeznek, az elmúlt két hónapban már 64 család kapta meg a babakelengyét.

Békés Város Önkormányzata Képviselő-testülete módosította a gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló 11/2012. (III.30.) önkormányzati rendeletét, amely módosítás alapján új ellátás került bevezetésre a településen. Kérelemre babaköszöntő csomagra való jogosultság állapítható meg, ha a méhmagzat a 36. hetes életkorát betöltötte vagy megszületett gyermek esetén a gyermek 4. hónapos életkorának betöltéséig, amennyiben a törvényes képviselők a gyermek születését megelőzően legalább 12 hónapja Békés városban lakóhellyel rendelkezik. A csomag tartalma 1 db Békés város címerével ellátott 62-es méretű body, 1 db újszülött ágynemű, 1 db kifogó, 4 db textilpelenka és 2 db előke.

 

Az ellátásra előterjeszthető kérelem nyomtatványa a Békési Polgármesteri Hivatalnál, a Békési Védőnői Szolgálatnál, illetve a www.bekesvaros.hu honlapon érhető el. 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!