Ketten vehették át idén a Békési Cigányságért Díjat


November 12-én, pénteken került sor a Békési Cigányságért Díj átadására, amelyet 2020-ban alapított a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat.

A szeptemberben kiírt felhívásra két felterjesztés érkezett, amelyeket az októberi ülésükön támogattak a roma nemzetiségi önkormányzat tagjai. 2021-ben Samu Jánosné és Sebestyén-Molnár Anna kapta meg az elismerést, amit november 12-én adtak át a Cigány Közösségi Házban Békésen.

Az ünnepségen megjelent Kálmán Tibor polgármester is. Samu Jánosné méltatását Mucsi András önkormányzati képviselő olvasta fel, aki kihangsúlyozta: a Polgármesteri Hivatal korábbi munkatársa több évtizeden át nagy emberséggel segítette a roma közmunkások elhelyezkedését, intézte ügyeiket.

Munkája elismeréseként adományozták neki a díjat a roma nemzetiségi képviselők. A másik kitüntetett méltatására Kovács Ildikót kérték fel, aki a Szent Lázár Alapítvány intézményvezetője, és kiváló emberi kapcsolatban van Sebestyén-Molnár Annával.

A díjjal elismert hölgy évtizedeken át foglalkozott a romák segítésével a Polgármesteri Hivatal, valamint jogelődje, a tanácsháza alkalmazottjaként. 

Az elismeréseket Kovács Gusztáv elnök és helyettese, Antóni Zoltánné adták át. 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


roma díj átadó