A gimnáziumban jártak az önkormányzati politikusok


A köznevelési intézmények sorában ezen a héten a református gimnáziumot keresték fel a Humán és Szociális Bizottság tagjai és a meghívott önkormányzati vezetők.

2021. november 11-én munkalátogatáson a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum Általános Iskola, Óvoda és Kollégium székhelyintézményét, a gimnázium épületét kereste fel a képviselő-testület Humán és Szociális Bizottsága. A szokásnak megfelelően a többi bizottság tagjai is meghívót kaptak, és szép számmal részt vettek az ülésen. Mucsi András bizottsági elnök hangsúlyozta, hogy az önkormányzat által korábban megtárgyalt intézményi beszámolókat jól kiegészítik a személyes tapasztalatok. A cél a találkozás és az ismerkedés volt az önkormányzat és az iskola vezetői között. Dr. Pataki Ágnes középiskolai intézményegység-vezető a középiskolai képzésről, az elmúlt évek változásairól tartott előadást a vendégeknek, majd élénk eszmecsere bontakozott ki a vendégek és a vendéglátók között a köznevelés és az iskola aktuális kihívásairól, beleértve a járványhelyzetet.

Palatinus Pál igazgató szerkesztőségünknek elmondta: nagyon örült a látogatásnak, mert az elmúlt harminc évben nem volt még arra példa, hogy egyszerre ennyi városi vezető látogassa meg az intézményt. A látogatás azt bizonyítja, hogy a városi önkormányzat érdeklődik az iskola munkája iránt, és fontosnak tartja a középiskolai munka megismerését. 

Fotó: Apáti-Nagy Lajos 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!