Lehetek Én is - Munkaerőpiaci re-integráció


Megjelent: 2020 December 8. ( Kedd ) 08:30
Módosítva: 2021 November 24. ( Szerda ) 14:36
Az EFOP 1.1.4-16-2017-00004 „Lehetek Én is” Elsőként lakhatást biztosító program elmúlt 30 hónapjában a lakhatási pillér mellett fokozott hangsúlyt fektettünk a munkaerőpiaci re-integrációra és az értékközvetítő programokra.

December hónapban a projekt által támogatottak száma elérte a 36 főt; ebből 26 fő lakhatását támogattuk. Aktívan jelenleg 9 személy részére biztosítunk piaci bérleményben, emberhez méltó lakhatást. A lakásokat a program keretében alapvető bútorzattal, lakás textíliával, konyhai eszközökkel és háztartási gépekkel szereljük fel. Az említett tételeket a támogatási időszakot követően is használhatják a támogatottak, ha azoknak rendeltetésszerűen megőrzik az állapotát. Az elmúlt másfél évben nem volt egyetlen alkalommal sem rongálás, vagy a bútorzat, eszközök, stb. eltulajdonítása, értékesítése. A hajléktalanokkal szembeni előítéleteket itt is meg tudjuk cáfolni. Emberi körülmények között, emberhez méltó hozzáállással a nehéz élethelyzetben lévő személyek is csak egy állapotban vannak; a megbélyegzés az állapotot súlyosbíthatja, mert az egyébként is hiányokkal küzdő személy elhiszi magáról, hogy nem a többségi társadalomrésze és elvész a jövőképe.  

December hónapban a pandémia időszak ellenére sikerült 4 fővel elindítani a tisztítás-technológus szakmunkás képzést, mely egészen júniusig fog tartani. A szombati és vasárnapi képzések alkalmával a mentorok felváltva kísérték a támogatottakat. A csapat hamar összeszokott, megosztják egymással az örömeiket, a nehézségeiket.

Kérjük a lakosságot, akár telefonon, akár személyesen, akár az interaktív szociális térképen, de jelezzék, ha hajléktalan, nehézsorsú személyt észlelnek a környezetükben, egyre hidegebbek lesznek és közös felelősségünk odafigyelni embertársainkra!

 

 

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!