Lehetek Én is - Télen is figyelünk!


Megjelent: 2021 Március 18. ( Csütörtök ) 09:15
Módosítva: 2022 Június 30. ( Csütörtök ) 16:41
Békés városában többen élnek nem lakhatás céljára szolgáló épületekben, fűtésre nem alkalmas házakban. A téli időszakban a Szociális Szolgáltató Központ (Családsegítő Szolgálat) és a társszervek (Rendőrség, Polgárőrség), valamint a lakosság hatványozottabban odafigyelnek a hajléktalan vagy a hajléktalanság peremén élő személyekre.

A Békés Városában működő Hajléktalanok Átmeneti Szállása jelenleg 99%-os kihasználtságú. Október – november hónapban dömpingszerűen „költöztek be” az intézménybe a rászorulók. A téli időszak beköszöntével az EFOP 1.1.4-16-2017-0000 Elsőként lakhatás program keretében közterületen, utcán vagy nem lakhatás céljára szolgáló épületben élők részére azonnal lakhatást tudunk biztosítani, melynek feltétele a szociális munkással való együttműködés. Sorsának pozitív előmozdításának tenni akarásáról nyilatkozik a támogatott.

A projekt elmúlt 34 hónapjában összesen 29 személy részére biztosítottunk komfortos, emberhez méltó lakhatást. A lakhatás mellett a téli időszakban jövedelemtől függően a rezsit is finanszíroztuk. A marginalizált helyzetben lévő, látókörünkben került, a program együttműködést vállaló hajléktalan személyek körében az általuk megjelölt társadalmi integrációhoz vezető út elsődlegesen a képzettség megszerzése, mellyel munkaerőpiaci státusza erősödik. A lépcsőztes integráció a támogatott akarati és motivációs bázisára építhető, melyre a SARS-COVID időszakban hatványozottan kell figyelnünk.

A projekt időszaka a pandémiás helyzet okán az Irányító Hatóság hozzájárulásával 45 hónapra bővült: a program időszaka 2018.07.01-től 2022.03.31-ig tart. Az összbekerülési költsége nem változott, 173,1 millió Ft.

Kérjük figyeljünk embertársainkra! Várjuk jelzéseiket.

 

 

 

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!