Köszönik a segítséget, még folyik a gyűjtés!


A napokban tettük közé a Békési Ipartestület felhívását egy kisiparostörténeti kiadvánnyal kapcsolatban, amelyhez fotók, nyomtatott és egyéb dokumentumok, más személyes emlékek gyűjtésére kérték fel a békésieket.

Juhos János elnök tájékoztatása szerint a gyűjtés folyamatos és sikeres. Érkeznek a fotók, relikviák hozzájuk, sok személyes történet tárult fel. Közben a könyv szerzője, dr. Seres István szintén folytatja kutatómunkáját.

A kiadvány várhatóan a jövő év elején fog megjelenni. Juhos János köszönetet mond az eddig segítségért, és tájékoztatja az érdeklődőket, hogy még várják a továbbiakat is, hogy minél teljesebb legyen ez a hiánypótló a kötet.

A gyűjtés december 15-ig tart.

Várnak tehát a békési kisipar történetével, kisiparosok munkásságával összefüggő fotókat, tárgyakat, kiadványokat, mindenféle emlékeket. A KIOSZ-os időkből is.

A papírképekről digitális másolatot készítenek, és az eredetit minden esetben visszaadják. Ezek eljuttathatók a Békési Ipartestület Kossuth Lajos utca 17. szám alatti székházához, vagy a Juhos Fotóba.

A digitális képeket a bekesiipartestulet@alfold.net e-mail címe várják.

Telefonos előzetes egyeztetés, szükség esetén: +36-30/95-58-174.

Az egyéb tárgyi emlékeket is az előbb megadott helyszínekre várják, azokat fotózást követően szintén visszaadják.

Aki értékes emléktárgyakkal, fotókkal segíti a könyv összeállítását, annak a megjelenés után a Békési Ipartestület egy-egy tiszteletpéldányt fog adni.

Képünkön:

Az Építőipari KTSZ, a Jantyik utcán.

Asztalos brigád, biliárdasztal készítés

Juhos Balázs

Goher Lajos

Rózsa Tibor 

(Juhos Balázsné fotói) 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!