Heppes sikerek a Klímabarát tanulmányi versenyen


Megjelent: 2021 December 14. ( Kedd ) 08:43
Módosítva: 2021 December 14. ( Kedd ) 13:08
A KEHOP-1.2.1. pályázatban vett részt városunk; a projekt címe: Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás megvalósítása Békésen.

Az áprilistól október végéig tartó Klímabarát tanulmányi verseny során több környezeti szemléletformálási tevékenység és program valósult meg: klímakövet képzés, közösségi felület és klímabarát terület létrehozása, faültetés, kerékpározás, ökológiai lábnyom kiszámítása, klíma kvíz kitöltése, klímavédelmi vállalások megtétele és dokumentálása, klímarajz készítése, receptírás helyi alapanyagok felhasználásával. A benevező csapatoknak a fenti 10 feladatot kellett megoldani. A fél éven keresztül zajló verseny eredményhirdetése a közelmúltban volt. Iskolánk tanulói eredményesen szerepeltek. A Zöld négyes csapat II. helyen végzett. A csapat tagjai tavaly még a mi iskolánk tanulói voltak, ma már középiskolások: Bondár Balázs, Dihen Milán, Kádas Viktor és Kovács Gergő. Felkészítő pedagógus: Kovács-Szabó Eszter. A Zöldikék csapat III. helyezést ért el. A csapat tagjai 8. B osztályos tanulók: Balogh Gréta Boglárka, Csiszár Dominika Tímea, Gergely Sándor Béla, Gosztolya Petra és Simon Balázs. Az osztályfőnökük, Ráczné Erdei Krisztina és az osztálytársak is segítették a csapatot. Felkészítő pedagógus: Kovácsné Sas Éva. A Heppes klímaharcosok nevű csapat is részt vett a versenyben; a 8. A osztályos tanulók lelkesen teljesítették a kiírt feladatokat. Felkészítő pedagógus: Alekszáné Lipták Éva.

Örülünk a Heppes csapatok kitartó részvétele következtében elnyert jutalmaknak. Kívánjuk, hogy a megszerzett tudás épüljön be mindennapi életükbe és gyakorlattá váljon náluk a klímavédelem.

Gratulálunk!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!