Dr. Bakondi György belbiztonsági főtanácsadóval tartott lakossági fórumot Dankó Béla országgyűlési képviselő


Mint azt a Főtanácsadó elmondta, csütörtökig már több mint 440 ezer menekült érkezett Ukrajnából hazánkba, miközben az ENSZ előzetesen azt prognosztizálta, hogy 250 ezer lesz a hozzánk érkezők száma.

A folyamat várhatóan intenzíven folytatódni fog, és a Magyarországra menekültek száma elérheti a 900 ezret. Az országnak olyan erőforrásokat kell biztosítania, amire korábban nem volt szükség.

 

Dr. Bakondi György kiemelte, nem véletlen, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ismét a határ menti térségben koordinálja a munkát, személyes jelenléte emellett ösztönzőleg hat a honvédségre, a rendőrségre, a katasztrófavédelemre, az önkormányzatokra és az önkéntesekre egyaránt.

 

A szakember kifejtette, érdekünk az, hogy Magyarországon béke és biztonság legyen, ne keveredjünk bele a háborúba, és ne nekünk kelljen megfizetni annak az árát, hogy olyan szankciókat léptetnek életbe, amelyek a magyar lakosság ellátását és a gazdaság működőképességét alapvetően érintenék.

 

Dr. Bakondi György elmondta, fontosnak tartja, hogy a Fidesz-KDNP a választások után is folytathassa a kormányzást, ami biztosíték a meglévő eredmények megőrzésére – tette közé közösségi oldalán Dankó Béla országgyűlési képviselő.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!