Szépen halad az óvoda építése


A békési református óvoda, amely a következő tanévtől már Csillagfürt Református Óvoda néven működik a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium részeként, a tervek szerint nyáron átköltözik az új, Körös-parti épületbe. Az április 7-i bejáráson Mucsi András iskolaügyi gondnok képviselte a megrendelő Békési Református Egyházközséget.

Hírportálunk megtudta az iskolaügyi gondnoktól, hogy a több mint 500 milliós beruházás hamarosan révbe érhet.

Éveket vártak a megfelelő forrásokra, és az építőipari anyagárak és munkadíjak jelentős emelkedése miatt voltak nehéz időszakok is, amikor plusz forrásokat kellett bevonni, hogy egyáltalán el lehessen kezdeni az építkezést.

A munka tavaly óta szépen zajlik, és a Földvár Bölcsőde melletti telken azóta komoly munkáltatokat végeztek el. A kivitelezők, a műszaki ellenőr és a megrendelő református egyházközség között rendszeresen a találkozók, amelyekre kéthetente kerül sor.

Az április 7-i találkozón az egyházközség képviseletében Mucsi András presbiter, gondnok vett részt, aki egyeztetett a kivitelezést a Magyarországi Református Egyház Országos Óvodafejlesztési Projektiroda műszaki menedzserével, Dobó Anikóval is.

A munkálatok a terveknek megfelelően, időarányosan jó ütemben és megfelelő minőségben zajlanak, így reménység szerint nem lesz akadálya annak, hogy nyáron elköltözzön a Jantyik utcáról az óvoda.

A régi műemlék épületet a városi önkormányzat civil szervezetek elhelyezésére fogja használni. 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!