10 éves a REFI OVI


Forrás: Varga Péter József fotós Emlékoldal
Helyszin: Békés
Megjelent: 2022 Április 8. ( Péntek ) 21:36
Módosítva: 2022 Április 21. ( Csütörtök ) 09:39
Gálaműsorral emlékeztek a Jantyik utcai református óvoda 10. szülinapján. Palatinus Pál igazgató az alábbi ünnepi gondolatokkal köszöntötte az intézmény dolgozóit és a szülőket:

Kedves Vendégeink! Szülők! Kollégák!

Őszinte megbecsüléssel és szeretettel köszöntök mindenkit az Ovigálánkon.

Milyen is a Mi ovink?

A kollégáim számára az óvodapedagógusi pálya nem csak munka, hanem hivatás, ami kitölti egész életüket. A gyermekekkel való együttlét – minden létező nehézség ellenére – naponta ad nekünk gyönyörűséges pillanatokat.

Nevelési programunk a gyermeki tevékenységre épül, a tevékenységeken keresztül és a tevékenységek által nevel. Az óvodánkban folyó nevelő munka célja a személyiség formálása és fejlesztése. Ebben központi szerepet kap a képességek kibontakoztatása.

Azon fáradozunk, hogy a gyermekek és szüleik, intézményünk munkatársai – mindannyian együtt – igazi, egymást tisztelő és elfogadó közösség tagjaiként, egymást erősítve, gyermekeink harmonikus felnövekedése érdekében cselekvő módon éljük meg mindennapjainkat. Református óvodaként értékeink között kiemelt szerepet kap a hitéleti nevelés is. Így szól hozzánk Istenünk igéje: „Bizony, az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom” (Zsolt 127:3)., ezért tekintsünk gyermekeinkre úgy, mint Isten ajándékára, ha így látjuk Őket, mint Isten ajándékait, akkor érezni fogjuk a felelősséget és tudjuk, hogy mit kell tennünk.

Vekerdy Tamás megfontolandó gondolatait szeretném ebben az ünnepi hangulatban a szívére helyezni mindenkinek:

„Ahhoz, hogy a gyerekek fölnőjenek, nem kell külön szoba, mindegyik szobába külön tévé, a gyermekneveléshez család kell.”

„Ha kedvesen bánnak veled, kedvessé válsz, ha érzékenyen bánnak veled, empatikus leszel, ha őszintén bánnak veled, őszinte leszel.”

Isten gazdag áldását kérem további életünkre, munkálkodásunkra!

Boldog, egészséges, gyermekkacagástól hangos napokat, éveket kívánok!

Szeretettel: Palatinus Pál, igazgató

VIDEO

Tételek: 1 - 20 / 164 (9 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!