Egy pontot hoztunk el Tatáról


Az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság felsőházi rájátszása 4. fordulójában Tatán hagyott egy pontot a Békési FKC együttese. A viharsarki alakulat szoros meccset játszott, túlnyomó részben vezetett is, a félidők végjátékait azonban a házigazdák bírták jobban.

Tatai AC–Optimum Solar-Békési FKC 33–33 (18–17)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Tata, 30 néző. Vezette: Bába Sándor, Horváth Péter.
Békés: Borbély – Osgyán 1, Haszilló 3, Laufer 4, Árpási 5, Mezei 5 (1), Kohlrusz 3. Csere: Kiss O., Takács (kapusok), Varsandán 5 (3), dr. Czina, Fedor 2, Kiss R., Kovács R., Lele 2, Dávid 3. Edző: Padla József. A Tata legjobb góldobói: Sárosi 7, Schneider 7 (5), Igali 5.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 5/4.

A békési csapat kezdett lendületesebben, a mérkőzés elején megszerzett 2-3 találatnyi különbséget a félidő hajrájáig eredményesen tartotta. Mezei és Haszilló járt élen a góllövésben, de a társak is választékosan termeltek, ezzel együtt a lazább védekezés miatt nem tudtak jobban ellépni. Mi több a szünet előtti percekre alább hagyott a koncentráció, emiatt a tataiak az utolsó fél percben két gyors találattal fordítottak.
Szünet után is hosszú időn keresztül fej-fej mellett haladt a két együttes (45. p.: 24–24). A játékrész derekán Árpási Patrik eredményességével ismét három találattal lépett el a Békés. A házigazdák nagy, rohanóversenyre késztették őket, de az 56. percig rendre visszaverték a felzárkózási kísérleteiket (56. p.: 30–33). A meccs végére azonban ismét kihagyott a figyelem a támadások befejezésénél, ezt kihasználva az utolsó másodpercben Kiss Martin révén pontot mentett a Tata.
 Tanulságos mérkőzést játszottunk. A végjátékban, az utolsó pillanatokban hibázunk, ezért egy pontot itt hagytunk. Sajnálhatjuk, mert nyerhető mérkőzés volt. – nyilatkozta Padla József, vezetőedző.

 

 

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


Tata kézilabda