Nem csodaszer a Q10!


Cikksorozatunk szerzője Dr Jeszenszky Attila a Levendula Patika szakgyógyszerésze, a gondoskodo.hu és az immunspecialista.hu főszerkesztője.

Q10 koenzim egy zsírban oldódó, vitaminszerű vegyület, aminek megfelelő szinten tartása, számos egészségügyi előnnyel járhat. 

Részt vesz a sejtek egészséges működésében.

Tanulmányok kimutatták, hogy képes javítani a szív egészségét és a vércukorszint szabályozását, segíthet a rák kialakulásának megelőzésében és kezelésében, valamint csökkenti a migrén gyakoriságát.

Csökkentheti az oxidatív károsodásokat, amelyek izomfáradáshoz, bőrkárosodáshoz, továbbá agy- és tüdőbetegségek kialakulásához vezethetnek.

A Q10 több élelmiszerben is jelen van, amelyekkel stabilizálhatjuk szintjét szervezetünkben, valamint külsőleg és belsőleg használható kiegészítők is hatékony segítséget nyújtanak benne.

A Q10 természetes forrásai

 

Van néhány étel, amiben természetes formában megtalálható ez az enzim. Ezek fogyasztásával is támogathatod szervezetedet a Q10 megfelelő szinten tartásában. Ilyenek például:

Zöldségek: spenót, brokkoli, karfiol
Gyümölcsök: narancs és eper
Húsok: máj, vörös hús
Halak: a zsírosabb halak, mint: makréla, szardínia, lazac
Hüvelyesek: szójabab, lencse

 

Egészségre fel!

A Levendula Patika és Dr Jeszenszky Attila további cikkei a Mátrixon!

www.gondoskodo.hu

www.immunspecialista.hu

Kristály Patika

Levendula Patika

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


q10 enzim