A Q10 koenzim egy zsírban oldódó, vitaminszerű vegyület, aminek megfelelő szinten tartása, számos egészségügyi előnnyel járhat.
Részt vesz a sejtek egészséges működésében.
Tanulmányok kimutatták, hogy képes javítani a szív egészségét és a vércukorszint szabályozását, segíthet a rák kialakulásának megelőzésében és kezelésében, valamint csökkenti a migrén gyakoriságát.
Csökkentheti az oxidatív károsodásokat, amelyek izomfáradáshoz, bőrkárosodáshoz, továbbá agy- és tüdőbetegségek kialakulásához vezethetnek.
A Q10 több élelmiszerben is jelen van, amelyekkel stabilizálhatjuk szintjét szervezetünkben, valamint külsőleg és belsőleg használható kiegészítők is hatékony segítséget nyújtanak benne.
A Q10 természetes forrásai
Van néhány étel, amiben természetes formában megtalálható ez az enzim. Ezek fogyasztásával is támogathatod szervezetedet a Q10 megfelelő szinten tartásában. Ilyenek például:
Zöldségek: spenót, brokkoli, karfiol
Gyümölcsök: narancs és eper
Húsok: máj, vörös hús
Halak: a zsírosabb halak, mint: makréla, szardínia, lazac
Hüvelyesek: szójabab, lencse
Egészségre fel!
A Levendula Patika és Dr Jeszenszky Attila további cikkei a Mátrixon!
(X) Reklám