94,8 milliárd forintra növekszik A TOP PLUSZ kerete


A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2022. május 26-án megtartott rendkívüli ülésén módosította a megye Előzetes Integrált Területi Programját.

Ez alapján több mint 8 milliárd forinttal, 94,8 milliárd forintra növekszik a TOP (Területfejlesztési Operatív Program) Plusz Békés megyében felhasználható keretösszege.

A Közgyűlés döntése alapján közel 2,6 milliárd forinttal nő a 4-5 számjegyű utak fejlesztésére felhasználható összeg. Aktív turizmus fejlesztésre több, mint 3,2 milliárd forintot fordíthatnak a megyei pályázók. Közel 2,6 milliárd forinttal emelkedett az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére felhasználható keretösszeg, amelyből célzottan a megyei gyógyfürdők fejlesztése valósulhat meg. Új elem a TOP_Plusz pályázatokban, hogy önálló intézkedésként köznevelési intézmények fejlesztésére nyílik lehetőség több, mint 4,2 milliárd forint nagyságrendben. Ezt a keretet a megyei tankerületek használhatják fel.

Az ülésen Zalai Mihály a közgyűlés elnöke elmondta, hogy ahogyan a ezt megelőző ciklusban, így most is arra törekszik a közgyűlés, hogy a megyei keretet meghalódó mértékben érkezzenek fejlesztési források ipari és turisztikai fejlesztésekre, egészségügyi, szociális, oktatási intézmények korszerűsítésére, energetikai beruházásokra, kül- és belterületi utak és kerékpárutak építésére, korszerűsítésére.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!