Illegálisan raktak le szemetet - lebuktak


Társtettesként elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség

Társtettesként elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy békéscsabai illetőségű, de békési tartózkodási helyű, büntetlen előéletű házaspár – egy 70 éves férfi és 61 éves felesége – ellen, akik a szemetüktől közterületen szabadultak meg.

 

A házaspár 2022. március 2-án délelőtt békési tanyájukon egy utánfutóra felpakoltak olyan háztartási hulladékokat, amelyekre már nem volt szükségük, így egy hiányos fotelt, egy összetört mosdókagylót annak lábazatával együtt, egy porcelán fürdőszobai polcot, valamint egy feltekert padlószőnyeget. Az utánfutót egy személygépkocsihoz kapcsolták, és békési tartózkodási helyükről elindultak Kondoros irányába, majd a 4411. számú úton haladva befordultak a telekgerendási összekötő útra. Itt megálltak, és az egyik kétsopronyi tanya előtt – a hatóság által nem engedélyezett területen – az utánfutón lévő hulladékot az útpadkára helyezték. Úgy buktak le, hogy cselekményüket egy arra járó autós észlelte, aki értesítette a rendőröket.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!