Átadták az új békési kézilabda munkacsarnokot


Megjelent: 2022 Július 27. ( Szerda ) 13:24
Módosítva: 2022 Július 31. ( Vasárnap ) 17:16
A közel 1,1 milliárd forintos támogatással elkészült beruházás hazánkban másodikként nyitotta meg kapuit.

A polgármester a megnyitón úgy fogalmazott, az utánpótlás nevelést szolgáló csarnok a kézilabda mellett számos területen szolgálja majd Békés és környéke ifjúságának jelenét és jövőjét. Kálmán Tibor köszönetet mondott minden támogatónak, a mintegy 2 000 m2-es csarnok létrejöttéért.

 

Dankó Béla országgyűlési képviselő hangsúlyozta, az elkészült multifunkcionális intézmény a kormány sportprogramjának egyik eredménye. A képviselő hangoztatta, 2010 óta a kormányzat háromszorosára bővítette a szabadidős sporttevékenységek támogatását és megkétszerezte a diáksport finanszírozását. Az igazolt sportolók száma a duplájára nőtt.

 

Bardóczy Gábor a Magyar Kézilabda Szövetség TAO igazgatója köszönetet mondott a létesítmény létrejöttében minden részt vállalónak

 

Polgár Zoltán alpolgármester a békési kézilabda eddig több mint hatvanéves fejlődésének mérföldköveit vette számba, kiemelve, hogy a megvalósult fejlesztés az utánpótlás számára fontos segítséget, professzionális körülményeket biztosít. Polgár Zoltán ezúton is köszönetet mondott Dr Kocsis Máténak, a Magyar Kézilabda Szövetség Elnökének a támogatásért.  

 

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


csarnok átadó