Ők vehették át az idei városi ifjúsági díjakat


Az elismeréseket Kálmán Tibor polgármester adta át a Madzagfalvi Napok nagykoncertje előtt. A négy díjazott:

Balogh Ágnes Kira

Balogh Ágnes Kira Szegedi Kis István Református, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium tanulója, a Békési Ifjúsági Asztaliteniszért Alapítvány versenyzője.

Jó tanulmányi eredményei mellett Kira elsősorban asztalitenisz eredményeivel hozott hírnevet önmaga, családja, iskolája, egyesülete és a város számára is.

2021 októberében (17 évesen) felnőtt ranglista versenyen országos bajnokságot nyert. Azóta egyéniben és Ágota Csillával párosban is felnőtt és utánpótlás versenyeken sorra dobogós helyezéseket ér el. Jelenleg a női egyéni ranglista 9. helyén áll, az U19-es ranglistán párosban 1. helyezettek.

Egyesületében a Békési TEAM versenyzőjeként a szezon során 89,28 %-os teljesítményt nyújtott a profik között.

Holland Eszter

Eszter a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola tanulója, aki eddig minden évben kitűnő tanulmányi eredményt ért el, amivel kivívta tanárai és diáktársai elismerését. Számos versenyen bizonyította rátermettségét a biológiától a magyar nyelvig. A COVID járvány alatt online versenyeken indult. Elsősorban a humán területek érdeklik, de a művészetek irányába is elkötelezett, hiszen a zeneiskolában fuvolázik és tagja a Belencéres Néptáncegyüttesnek.

Alsós eredményei alapján elnyerte a Nemzet Fiatal Tehetsége ösztöndíjat. Felső tagozatos korában elsősorban az olvasási, helyesírási, szép kiejtési versenyeken jeleskedett, számos regionális, megyei és országos helyezést ért el.

Munkája precíz, megbízható. Az osztályközösség aktív tagja, társait önzetlenül segíti. Sikerei mellett ugyanaz a kedves, szerény lány maradt, akit kezdetektől fogva ismerhettünk.

Ifj. Mahovics Tamás

Tamás a Szokolay Sándor Alapfokú Művészeti Iskola néptáncos növendéke, a Belencéres Néptáncegyüttes legfiatalabb szólistája. Tehetsége már egész kiskorában megmutatkozott, szorgalmának, kitartásának köszönhetően számos hazai és nemzetközi versenyre eljutott. Egyik kiemelkedő sikere a Busai Borival közösen elért „legjobb szólista páros” különdíj.

A Békés megyei táncanyag színpadra állításával nyerte el annak lehetőségét, hogy Dubajban, a Világkiállításon képviselhesse Magyaroszágot és Békést.

2022-ben Szarvason immár harmadszorra szerezte meg a gyermek szólótáncosoknak adható legnagyobb elismerést, az „Országos Kisbokrétás” címet.

Kezdetben édesapjától, Mahovics Tamástól tanult táncolni, későbbi tanárai Hankó Tamás és Földesi Márton.

Tamás tanulmányait a békéscsabai Bartók Béla Szakgimnáziumban szeretné folytatni, néptáncosnak vagy néptáncpedagógusnak készül.

Péter Lilla Dóra

Lilla 12 évig volt a Szegedi Kis István Református, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium tanulója. Mindig kitűnő és jeles tanulmányi eredménnyel zárta a tanévet. Szorgalmas, barátságos, segítőkész személye példaértékű és motiváló volt diáktársai számára. Tanárai is mindig számíthattak rá. Mosolyával, lelkesedésével sok feladatba sikerült másokat is bevonnia.

A közösségekben nyújtott tevékenységei mellett Lilla folyamatosan dolgozott egyéni tervein is, és céljait évről évre megvalósította. Tizedikesként a város, a következő két évben a Szilágyi László Alapítvány ösztöndíjasa volt.

Tagja volt a hazai és európai minősítéssel díjazott eTwinning (Utópia) projektnek.

Az angol nyelvvizsgát emelt szinten az előrehozott érettségin teljesítette. Lilla a Szegedi Kis István Emlékéremmel és jeles érettségi bizonyítvánnyal zárta középiskolai tanulmányait. Szeptembertől a Szegedi Tudományegyetem gyógytornász képzésén fog tanulni. Célja, hogy másokon segítsen.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!