Alkotópályázat és süteménykészítő-verseny a Tökmulatságra


Megjelent: 2022 Szeptember 1. ( Csütörtök ) 22:26
Módosítva: 2022 Szeptember 2. ( Péntek ) 15:41
A Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület a XVI. Békési Tökmulatság megrendezésére készül, amelynek középpontjába ezúttal a tyúk és a kukorica kerül.

A szeptember 24-én, szombaton 10 órától kora estig sorjázó programok között lesz töklámpásfaragás, tökszépségverseny, sok-sok gasztronómiai élmény, gyerekeknek és családoknak szóró mulatság a bábelőadástól a kukoricacsutkás népi játszóházig.

A szervezők két pályázatot írtak ki. Háziasszonyok jelentkezhetnek az őszi gyümölcsökkel (pl. alma, körte, szilva, szőlő, stb.) készülő süteménykészítő versenyre. Az egy tálcányi sütit 11 óráig kell a Tökmulatság helyszínére, a Nefelejcs-székházba, a Durkó utca 6. szám alá. A pályázat jeligés, a sütemények között zsűri határozza meg a sorrendet, melyet Duma Annamária mestercukrász vezet majd.

A „Kukoricázzunk” című alkotópályázatra életkori megkötés nélkül bárki pályázhat, egyénileg vagy akár csoportosan. Kukoricaszem, csutka, kóró felhasználásával tetszőleges tematikájú kép, báb, fugára vagy egyéb készíthető. Akinek nem állnak ilyen alapanyagok a rendelkezésére, készíthet rajzot, festményt „kukorica Jancsi” alakját megidézve.

Az alkotópályázat pályamunkái szeptember 23-án, pénteken 13-16 óra között juttathatók el a Tökmulatság helyszínére, az alkotásokat Diószegi Eszter grafikusművész bírálja el.

A süteménykészítő és az alkotópályázat pályázói egyaránt ajándékot kapnak.

További információ kérhető Balog Gáborné Annától a 30/925-3933-as telefonszámon!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!