Sütiverseny a Kisgazdakörben


Szeptember 9-én rendezte meg a második házi szilvás sütemények versenyét a Békési Kisgazdakör, amelyre 12 alkotás érkezett.

A süteményeket a Mucsiné Fodor Hajnalka cukrászmester vezette zsűri minősítette. Az elnök elmondta: három helyezés mellett volt egy különdíjas is: a Gál Ferenc Egyetem Békési Szakképző Iskolája csapata. Az első díjas alkotás szilvás-diós rétes volt, Pogonyi Mónika Anna sütötte meg. A második helyezést a szilvalekváros-tepertős papucsnak ítélték, harmadik pedig a csillagkalács fantázianevet viselte. Az ilyen típusú megmérettetések is fontosak, hiszen kreatív alkotásra és hagyományőrzésre ösztönöznek. Mindig más egy házi sütemény és egy profi tortakészítő verseny terméke, de itt is ugyanolyan szigorú elvek mentén pontozott a grémium. Volt szép és mutatós alkotás, de a kóstolásnál nem feltétlenül felelt meg a várakozásnak, de mindez fordítva is igaz volt. A zsűriben helyet foglalt Puskelyné Pacsika Mónika kézműves mézeskalács készítő (Orosháza), Erdős Szilvia, a széles körben ismert Tortacenter cukrászati kellékek boltjának tulajdonosa (Békéscsaba), valamint Deákné Domonkos Julianna oktatási és kulturális tanácsnok. Mucsiné Fodor Hajnalka fontosnak nevezte, hogy a csapat jól tudott együtt dolgozni, és két új, megyeszerte ismert szakemberrel ismerkedhettek meg a békésiek.

Tarkovács István, a Kisgazdakör elnöke köszönetet mondott a résztvevőknek. A Békési Kisgazdakör elkötelezett a hagyományőrzés mellett. Az ízletes szilvalekvárt még az előző napon megfőzték. A következő kisgazdaköri megmozdulás a szüreti mulatság lesz.   


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


süti szilva verseny