Megalakulásának 20. évfordulóját ünnepelte a Békési Német Nemzetiségi Önkormányzat


Forrás: Békési Német Önkormányzat
Helyszin: Békés Kulturális Központ Jantyik u.23-25
A Békési Német Nemzetiségi Önkormányzat megalakulásának 20. évfordulóját ünnepelte október 1-én a Kuturális Központban Békésen.
A Békési Német Nemzetiségi Önkormányzat megalakulásának 20. évfordulóját ünnepi műsorral köszöntötte. A rendezvényen 140 fő vett részt. A vendégeket a német szimbólummal rozmaringággal köszöntötték. A Rácalmásról érkezett német csoport helyi nevezetességeket is megtekintett, majd vasárnap meglátogatták Szabadkígyóson a felújított kastélyt.

A Békési Német Nemzetiségi Önkormányzat megalakulásának 20. évfordulóját ünnepelte 2022.október 1-jén.

Az alapos előkészítő munka több héten át, sok lelkes segítővel zajlott. A legtöbb feladat a BNNÖ vezetőségére hárult. A tagság jelképesen virággal köszönte meg lelkiismeretes tevékenységét: Takács Istvánné elnöknek, Fehér Vilmosné elnök helyettesnek, Gutiné Beinschródt Erzsébet vezetőségi tagnak.

Az est konferálását Serfecz Dávid végezte. A megnyitó beszédet Deákné Domokos Julianna képviselő asszonytól hallhatták.

A város óvónői színvonalas műsorukban német dalokat adtak elő. Közreműködtek a magyar és a magyarországi németek himnuszának eléneklésében. A műsort a város büszkeségei színesítették : fellépett Okányi  Mihály táncpedagógus, majd a Belencéres Táncegyüttes műsorából egy páros táncot láthattak a jelenlévők. A Békési Csillagfürt Óvoda német csoportja,  majd az orosházi német versmondó versenyen résztvevő és első, második helyezést elért dr. Hepp Ferenc Általános Iskola tanulói szavaltak.

A műsor után Takács Istvánné összefoglalta az elmúlt 20 év eseményeit,feladatait.

A vendégek között köszönthették dr. Tárnok Lászlóné jegyző asszonyt és dr. Tanai Judit jogászt, aki a nemzetiségi csoportokat segíti Békés városban. A vendégek között  üdvözölhették: Tarkovács Istvánt a helyi Kisgazdakör elnökét, Izsó Gábort az előző időszak polgármesterét, Palatius Pál Gimnázium igazgatót, Farkas Lászlónét a Békés-Tarhosi Zeneiskola Baráti Körének vezetőjét.

Békés megye német nemzetiségi csoportjai( Mezőberény ,Gyomaendrőd, Orosháza, Almáskamarás, Elek) ajándékkal, és német szóval köszöntötték a helyi német önkormányzatot.

Az alapítók közül  Polgári Ferenc jelent meg.

A média részéről Szegfű Katalin újságíró vett részt az eseményen.

2022. tavaszán Rácalmás Német Önkormányzatát látogatták meg a békésiek. Erre az  ünnepi alkalomra Rácalmásról 40 fő vendég érkezett. Ellátogattak a „Libás tanyára”ahol bőséges ebéddel várták őket. Majd a  Békési pálinka múzeumot csodálták meg.

Az ünnepség vacsorával, és az OktóberFesztet idéző sváb bállal fejeződött be.

A 140 vendég vidáman ropta a táncot a Sebestyén testvérek muzsikájára.

Vasárnap a rácalmásiak és néhányan a békési német csoportból ellátogattak Szabadkígyósra, ahol a tárlatvezetés alapján sok érdekes történetet hallhattak.

Tételek: 1 - 20 / 51 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!